Sésar Lembang

Mikawanoh Sésar Lémbang nu manjang horizontal 29 kilométer mimiti Kacamatan Ngamprah, Cisarua, Parongpong, tepi ka Lembang atawa titikna ti Karang Locéng tepi Padalarang (Ciburuy)  More...

by admin | Published 2 bulan ago
By admin On Minggu, Oktober 14th, 2018
0 Comments

Bandung Waspada Sésar Lémbang

    Kota Bandung kapungkurna mangrupa tilas tamperan danau purba danau purba. Ayeuna, Kota Bandung jadi pusat dayeuh Propinsi Jawa Barat nu jadi sarta pendidikan. <script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <script> (adsbygoogle More...

By admin On Sabtu, Oktober 6th, 2018
0 Comments

Amanat Kang Ibing… saat meninggal ia ingin di makamkan di Sumedang

Amanat Kang Ibing… saat meninggal ia ingin di makamkan di Sumedang  More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Nadom Maulid Sunda – Zaman Kapungkur

Ngaji di Musholla (Tajug atawa Langgar dina Basa Sunda) jadi salah sahiji cara pikeun barudak diajar dasar-dasar agama. Mimiti  ti tatacara solat lima tepi maca al-Qur’an. Pendidikan nu boga sipat informal tangtu More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Aqo’id iman bahasa sunda

Ari aqoidna iman Eta aya 50 perkara 20 anu wajib di Alloh 20 anu muhal di Alloh 1 nu wenang di Gusti Alloh Jadi jumlahna 41 4 nu wajib di para Rosul 4 nu muhal di para Rosul 1 nu wengang di para Rosul Jadi jumlahna Jadi More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Lagu Pupujian Sunda

Éling éling dulur kabéh Éling éling dulur kabéh Ibadah ulah cempoléh Beurang peuting ulah weléh Bisina kaburu paéh Éling éling dulur kabéh Éling éling dulur kabéh Ibadah ulah campoléh Beurang peuting More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Ajal Karasa Caket, Teu Kawasa Nahan Cipanon

Mamaos Hanjelu Anu Midamel Jutaan Jalmi Sunda Nangis,Hanjelu Pisan Tak Sanggupmenahan cipanon  Mustahil Jalmi Sunda Teu Ceurik | Pupus Karasa Kitu Caket , Teu Kawasa Nahan cipanon •.  More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Pepeling Sunda. bikin merinding dengernya

Paksakeun sing daraek sholat. Sabab wujudnya aksara ISLAM teh disusun ku SHOLAT anu lima waktu, nyaeta – Paksakan supaya mau melaksanakan shalat, sebab wujud dari tulisan “Islam” itu disusun oleh SHALAT lima More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Syair Fatihah Sunda Buhun

diajar ngaji diri lewat surat fatihah yg kaya akan makna dan tafsir, yg telah diajarkan oleh para leluhur  More...

By admin On Senin, September 10th, 2018
0 Comments

Pépéling Sunda, Kembang Tanjung Panineungan

Anaking jimat awaking Basa ema mulung tanjung rebun-rebun Di pakarangan nu reumis kénéh Harita keur kakandungan ku hidep Geus opat tahun ka tukang Ema nyipta mulung bentang Nu marurag peuting tadi Béntang More...