Seni budaya Sunda Anu Di Suguhkeun ku Padepokan Walatra Rukun Sauyunan , Ciparay

Cicalengka —- sundanews.net,- Ngamumule Kaseunian Sunda Sareung Ngahijikeunna Orang sunda DIna kabudayaan pencak silat, Komunitas atawa paguyuban Walatra ,ngaperagakeun padungdung walatra pusaka panghibur anu di ayakeun di sekretariat yayasan walatra rukun sauyunan padepokan walatra ,Kp andir sekesalaam..rt 03 rw 11 ciparay majalaya [Asep] More...

by admin001 | Published 1 minggu ago
By admin001 On Selasa, Februari 2nd, 2021
0 Comments

Mikawanoh Kalénder Sunda ” Ngindung ka Waktu Ngawula Ka Jaman”

ketua umum KAA Kang Asep tutuy Cicalengka — Sundanews.net . Ngenalkeun KALENDER SUNDA Ku: ASEP TUTUY TURYANA *) KALENDAR SUNDA Salaku PRODUK CEMERLANG BANGSA SUNDA Teu aya diragukeun yén dina sajarah More...

By admin001 On Senin, Februari 1st, 2021
0 Comments

Budaya 4 sasihan anu ngandung di Tasik Malaya

kp balong Pageur Ageung Tasik Malaya ( Dedi wahyudi ) Cicalengka — Sundanews.net . Kampung Balanongan Desa pagersari Kec. Pager ageng Kab TasikmalayaKampung Balanongan masih nyepeung jeng make seni More...

By admin001 On Sabtu, April 18th, 2020
0 Comments

Pépéling : Lagu Sunda Karuhun Pundung

Talatah jeung Kaprihatinan para karuhun nu disababkeun karuksakan alam lingkungan anu jalaran kalakuan manusa  More...

By admin001 On Selasa, Maret 10th, 2020
0 Comments

Pekan Kréativitas Siswa SD Diayakeun Di SDN 214 Kota Bandung

Bandung, SundaNews.net – Keur nyiptakeun spirit sarta kréativitas siswa Sakola Dasar, dilaksanakeun Pekan Kréativitas Siswa nu dipiluan ku Sakola Dasar Nagari (SDN) sarta Swasta sa Kota Bandung. Acara More...

By admin001 On Senin, Februari 24th, 2020
0 Comments

Alam Suku Baduy Lebak Banten

Minangka salah sahiji tempat wisata anu aya di désa Baduy nyaéta alamna sarta masarakatna anu nyekel  budaya harmoni dina integrasi antara manusa, leuweung sareng lingkunganana. Budaya baduy anu kuat dina More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Tong Ngaku Raden..! Taneuh Dayeuh Nagara Milik Sultan Kutai Kartanegara?

Di Jawa, dikenal salaku peristiwa révolusi sosial di 3 daérah nyaéta Tegal, Brebes sareng Pemalang. Peristiwa ieu kajantenan dina sajarah révolusi Indonésia antara Oktober jeung Désémber 1945 di Brebes, More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Luas Wilayah Kakawasaan Karajaan Sunda Pajajaran

Nalika ngarujuk kana penjelasan primér téks Bujangga Manik kuno, wates Karajaan Sunda di wétan nyaéta Ci Pamali (“Kali Pamali”, ayeuna disebut Kali Brebes) sareng Ci Serayu (anu ayeuna disebut More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Asal Usul Aki Tirem – Karajaan Salakanagara

Saha saleresna karuhun anu disebat Aki Tirem? Patarosan ieu pisan anu pikaresepeun pikeun diajukeun kusabab masih aya kabingungan ngeunaan ayana inohong legendaris ieu. Numutkeun carita rahayat Pandéglang, More...