By admin001 On Sabtu, April 18th, 2020
0 Comments

Pépéling : Lagu Sunda Karuhun Pundung

Talatah jeung Kaprihatinan para karuhun nu disababkeun karuksakan alam lingkungan anu jalaran kalakuan manusa  More...

By admin001 On Selasa, Maret 10th, 2020
0 Comments

Pekan Kréativitas Siswa SD Diayakeun Di SDN 214 Kota Bandung

Bandung, SundaNews.net – Keur nyiptakeun spirit sarta kréativitas siswa Sakola Dasar, dilaksanakeun Pekan Kréativitas Siswa nu dipiluan ku Sakola Dasar Nagari (SDN) sarta Swasta sa Kota Bandung. Acara More...

By admin001 On Senin, Februari 24th, 2020
0 Comments

Alam Suku Baduy Lebak Banten

Minangka salah sahiji tempat wisata anu aya di désa Baduy nyaéta alamna sarta masarakatna anu nyekel  budaya harmoni dina integrasi antara manusa, leuweung sareng lingkunganana. Budaya baduy anu kuat dina More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Tong Ngaku Raden..! Taneuh Dayeuh Nagara Milik Sultan Kutai Kartanegara?

Di Jawa, dikenal salaku peristiwa révolusi sosial di 3 daérah nyaéta Tegal, Brebes sareng Pemalang. Peristiwa ieu kajantenan dina sajarah révolusi Indonésia antara Oktober jeung Désémber 1945 di Brebes, More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Luas Wilayah Kakawasaan Karajaan Sunda Pajajaran

Nalika ngarujuk kana penjelasan primér téks Bujangga Manik kuno, wates Karajaan Sunda di wétan nyaéta Ci Pamali (“Kali Pamali”, ayeuna disebut Kali Brebes) sareng Ci Serayu (anu ayeuna disebut More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Asal Usul Aki Tirem – Karajaan Salakanagara

Saha saleresna karuhun anu disebat Aki Tirem? Patarosan ieu pisan anu pikaresepeun pikeun diajukeun kusabab masih aya kabingungan ngeunaan ayana inohong legendaris ieu. Numutkeun carita rahayat Pandéglang, More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Ngungkabkeun Misteri Karuhun Sunda

Sababaraha ahli percanten yén Guha Pawon janten tempat asal masarakat karuhun Sunda. Panggalian ti taun 2003-2017 mendakan tujuh posil manusa kuno anu yuswa antara 5600 sareng 11 rébu taun.  More...

By admin001 On Rabu, Februari 12th, 2020
0 Comments

Meungkuet Kadeudeuh Baraya Sunda Kab. Sanggau, Kalimantan Barat, 2018

Acara Meungkuet Kadeudeuh baraya sunda 2018 di kabupaten sanggau Kalimantan Barat “Paguyuban Pasundan Sanggau  More...

By admin001 On Senin, Februari 10th, 2020
0 Comments

Pangaweruh Sunda

NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”. Sendi-sendi kahirupan saperti ekonomi, politik, sosial, budaya, More...