Published On: Sen, Jul 19th, 2021

Katua Fraksi PDI Perjuangan DPRD Kabupaten Bandung Dorong Pamerintah Pinuhan Kalangkaan Tabung Oksigen + eusina di RSUD

Share This
Tags
Posisi pinggir RSUD Cicalengka

Bandung, Cicalengka,sundanews.net ,- Hasil ngawaskeun awak média liputan4.com, dinten Minggu (18/07), di Rumah Sakit Cicalengka ti saprak 18 Juli 2021, RSUD henteu nampi pasién anu sesak napas kusabab suplai oksigén anu telat. Ieu kajantenan sabab seueur pasién diaku ampir sakaligus sahingga paménta oksigén ningkat gancang, sedengkeun pasokan oksigén ka rumah sakit ditunda.

Pupuhu faksi PDI-P di DPRD Kabupaten Bandung, Moch. Luthfi Hafiyyan ngadesek pamaréntah Kabupatén Bandung pikeun geuwat ngayaan kakurangan oksigén di sajumlah rumah sakit (RS). Kusabab, oksigén ayeuna kabutuhan utama di tengah-tengah pandemi COVID-19 “Kabutuhan oksigén mangrupikeun sarat utami dina nanganan pasien Covid-19. Kusabab kitu, unggal usaha kedah dilakukeun sahingga pasokan oksigén ka rumah sakit tetep tiasa kacumponan, “saur Luthfi ka Liputan4.com nalika dikonfirmasi ngalangkungan pesen whatsapp, Senén (19/7/2021).

Pupuhu fraksi PDI-P di DPRD Kabupaten Bandung nambihan yén anjeunna nampi keluhan ti masarakat sareng rumah sakit ngeunaan kakurangan oksigén kumargi daérah Kabupatén Bandung dilaksanakeun salaku zona beureum. “Kuring parantos nampi seueur laporan ti masarakat Kabupatén Bandung, ngawadul ngeunaan kakurangan oksigén. Bahkan rumah sakit pamaréntah ogé ngalaman hal anu sami, ”saur Luthfi.

Kusabab kitu, Luthfi nekenkeun yén kurangna oksigén mangrupikeun masalah anu serius, sabab éta bakal nyababkeun masalah dina ngubaran pasién di rumah sakit sareng anu ngurus diri di bumi, “pokna. Luthfi neraskeun, Pamaréntah Daérah, dina hal ieu Kantor Kaséhatan Kabupatén Bandung, kedah salawasna ngawaskeun suplai oksigén di unggal Rumah Sakit Daérah, sabab oksigén diperyogikeun pisan dina nanganan pasien Covid-19.

“Aya sababaraha léngkah anu kedah dilaksanakeun langsung ku Dinas Kaséhatan Kabupatén Bandung, diantarana: 1. Ngadalikeun saham oksigén di unggal RSUD di Kabupatén Bandung, 2. Henteu mesen ngadadak pikeun pasokan oksigén, 3. Milarian pasokan oksigén anu tiasa minuhan kabutuhan gancang, sareng 4. Kedah gaduh saham oksigén cadang ”. “Kusabab kabutuhan oksigén nalika pandemi COVID-19 luhur pisan,” jelas Luthfi.

Luthfi miharep yén dina hiji atanapi dua dinten kahareup kalangkungan pasokan oksigén tiasa direngsekeun langsung. Kusabab kasalametan masarakat mangrupikeun undang-undang anu paling luhur atanapi Salus Populi Suprema Lex Esto. (Kuswandi L4.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>