Published On: Sab, Jul 17th, 2021

Patung Sapasang Kuda Bodas Jadi Icon Imah Dinas Bupati Bandung

Share This
Tags
Foto Koleksi Deden Karna Subrata

Bandung ,sundanews.net,- Ayana patung kuda bodas sacara éstétika parantos nambihan kaagungan sareng kaéndahan bumi resmi Bupatén Bandung, HM. Dadang Supriatna, malih aya pepelakan anu cukup jarang di Indonésia, nyaéta tangkal korma tanggal anu dipelak ku Bupati. Dadang Supriatna caket patung kuda ieu

Kuda Bodas ngagaduhan mitologi anu penting pisan dina budaya dunya. Kuda bodas mangrupikeun simbol pahlawan. Kuda bodas, kuda jalu boh bikangna diinterpretasi sareng dijelaskeun dina filosofi anu béda.

Tapi sacara umum, kuda mangrupikeun sato anu teras-terasan satia sanaos dikocok, sato anu ngagaduhan kakuatan anu luar biasa, maka duanana motor sareng mobil urang ngukurana ku kakuatan kuda salaku perbandingan kakuatan sareng kagancangan. Filsafat kuda ieu mangrupikeun katerangan ngeunaan karakter Bupati Dadang Supriatna, tokoh anu tahan lashes salaku ujian kahirupan, satia ka masarakat Kabupaten Bandung, rajin damel di Kabupatén Bandung sareng ngajalankeun gancang dina nyandak parobihan Kabupaten Bandung pikeun masarakat anu langkung saé sareng makmur. -Deden Karna Subrata (Kompasiana ). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>