Published On: Kam, Jul 15th, 2021

Saolah Tos Karuat ku Hukum,Pungli Bantosan UMKM Kajadian deui Di Kabupaten Bandung

Share This
Tags
Ilustrasi Pungli

Bandung,sundanews,- Kasus dugaan pungutan ( Pungli ) pikeun bantosan usaha mikro alit sareng sedeng (UMKM) anu dina waktos taun 2020 janten sorotan umum, bahkan parantos lebet kana wilayah hukum, tapi dugi ka ayeuna kasus pemerasan pikeun UMM dilaksanakeun ku salah sahiji koperasi di Kabupatén Bandung sigana moal aya anu balik deui, sanajan siga dina dada és anu pas.

Ieu tiasa ditingali tina teu aya tersangka dina kasus panyusutan bantuan UMKM di daérah Kabupatén Bandung dina waktos éta. Kasus anu teu jelas dina kasus pungli UMKM anu parantos lebet kana ujian ku aparat penegak hukum (APH) dina taun 2020, ayeuna ngulang deui dina taun 2021. Warga anu ngadaptarkeun bantosan UMKM ditagih Rp. 50.000, – per jalma.

Masih teu aya kajelasan nalika panyaluran bantosan UMKM di 2021, warga anu parantos nyayogikeun data sareng ogé biaya ngatur pangeluaran, parantos mimiti ngawadul sareng naroskeun nalika prosés pencairan bantuan UMKM bakal katampi.

Pungutan ilegal disangka dilakukeun ku oknum koperasi anu teu sopan di Kabupaten Bandung, sigana dilaksanakeun sacara sistematis. Dimana modeu operasi na, warga kedah ngeusian formulir perjanjian, dibarengan ku fotokopi KTP na sareng setoran Rp. 50.000, -. Sakumaha dinyatakeun ku salah sahiji wakil warga, RB (40), ka liputan4.com dinten Rebo (14/07). “Kuring ngawakilan sakitar 23 padumuk anu parantos ngadaptar pikeun program bantosan MSME, dina waktos éta file-file dikumpulkeun ku N,” saur RB.

Salianti berkas, warga ogé ditagih Rp. 50.000, – / jalma kanggo biaya ngolah dokumén, “paparna. RB nyarios, kuring ngan ukur naroskeun hak-hak padumuk numutkeun jangji, anu dugi ka ayeuna teu acan kéngingkeun kajelasan iraha pencairan bantuan UMKM. Kusabab salain ti naon anu kuring bawa, masih aya sakitar 91 jalma anu ngalangkungan pasangan kuring, bahkan mungkin aya seueur deui.

Upami henteu cair, mangga balikeun deui Rp. 50.000, – / jalma anu parantos dijemput ku Koperasi anu teu sopan di lapangan, sabab upami henteu dipulangkeun, kami bakal ngalaporkeun ka Pulisi, “saur RB ngamuk.

Numutkeun inpormasi ti manajemén koperasi di daérah Kacamatan Cicalengka dina waktos ayeuna, Budiansyah nyatakeun yén parantos aya sakitar 6000 warga anu parantos didaptarkeun online ku koperasi Sekretariat Nasional kanggo ngiringan program bantosan UMKM taun 2021. “Ayeuna, Jajang sareng timna anu lami parantos diganti (anjeun tiasa nyarios, dipecat) ku dewan pusat, sareng kuring dipenta pikeun ngawaskeun perkawis program ieu, tapi sacara hukum kuring henteu acan diangkat, ngan ukur sacara lisan,” saur Budiansyah.

Ngeunaan data sareng inpormasi anu kantos aya (dilebetkeun ngalangkungan Jajang sareng tim), kuring henteu terang, sabab dina waktos éta kuring ngan ukur kelompok ahli waris (KPM), “paparna. Kalayan timbulna deui dana ilegal kana bantosan MSME di 2021, sigana saolah-olah pangurus Koperasi tos kebal hukum sareng teu aya pangaruh pancegahan. Pejabat penegak hukum siga anu ngabijilkeun mata pikeun mendakan pemerasan UMKM anu kajantenan di Kabupaten Bandung, dimana teu aya kaputusan anu jelas ngeunaan kasus pemerasan anu kajantenan di taun 2020. ( Kuswandi/ Akuy L4.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>