Published On: Kam, Jul 15th, 2021

Papua Sanes Tempat Sampah, Tri Rismaharini Kudu Menta Hampura

Share This
Tags
Ketua GMKI Cabang Jayapura, Opinus Sogoneap sareng dua anggotanya waktos di dongkapan Media (14/07) || Dok/ Foto/ Penulis: Abdul Mutakim

JAYAPURA, sundanews,-

Pupuhu Gerakan Mahasiswa Kristen Indonésia (GMKI) ngaréspon pernyataan Menteri Sosial (Mensos), Tri Rismaharini, anu namina nuju dibahas dina unggal pos média sosial masarakat Papua.

Kanggo inpormasi, Menteri Sosial Tri Rismaharini mariksa kasiapan dapur umum di daérah Wyata Guna, Jalan Pajajaran, Kota Bandung, Salasa (13/7/2021). Hanjakalna, tilas Walikota Surabaya ngaku yén anjeunna kuciwa sareng memarahi Kamentara pejabat Sosial. Dina kuciwa na anjeunna malah nyempad perwira sareng hoyong mindahkeun anjeunna ka Papua.

Ngarespon hal ieu, Kapala GMKI Cabang Jayapura, Opinus Sogoneap nyarios yén pikeun pernyataan ieu Ibu Risma kedah nyungkeun hapunten ka urang Papua sabab numutkeun anjeunna, Papua sanés tempat sampah. “Éta mangrupikeun bagian anu pikeun urang di Papua, kami ngaraos nyigeung urang Papua atanapi Papua,” saur Opinus

Anjeunna ogé nambihkeun yén aya seueur jalma hébat sareng pinter anu cicing di Papua. Numutkeun anjeunna, Papua ogé mangrupikeun daérah dimana jalma-jalma hébat nyumbang ka pusat sapertos Bahlil Lahadalia. Janten anjeunna ngarepkeun yén Menteri Sosial Tri Rismaharini henteu salawasna nganggap Papua salaku tempat dimana jalma-jalma bodo berkumpul sabab numutkeun anjeunna ieu mangrupikeun bentuk rasisme.

“Entong teras-teras ningali Papua tina panon Jakarta yén Papua katinggaleun, Papua bodo, Papua miskin tapi upami anjeun hoyong ngawangun Papua, hayu urang ngawangun Papua ieu babarengan,” harepanana.

Numutkeun ka Opinus, di Papua, sadaya urang Papua saleresna calakan sareng sanggup tapi henteu dianggap, maka anjeunna ngajak sadaya pihak pikeun damel babarengan ngawangun Papua.

Opinus ogé negeskeun yén pernyataan anu dikaluarkeun ku tilas Walikota Surabaya sapertos ngucurkeun bénsin kana seuneu, kusabab kaayaan di Papua ayeuna nuju panas sateuacan diterapkeun RUU Otonom Khusus Papua (RUU) sareng panyiri téroris pikeun kriminal bersenjata kelompok (KKB). Anjeunna negeskeun pisan ka Menteri Sosial, Tri Rismaharini, supados langsung nyungkeun hapunten ka sadayana urang Papua kana pernyataan na. (Akim),( L4.com ). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>