Published On: Kam, Jul 15th, 2021

Mendag: Kuring Hoyong Aya Kaadilan Kanggo Industri Online jeung Offline

Share This
Tags
Menteri Perdagangan Muhammad Lutfi (KOMPAS.COM/ACHMAD FAIZAL)

JAKARTA, sundanews.net,- Menteri Perdagangan Muhammad Lutfi janji pikeun ngatur harga predator (strategi penjualan kalayan harga anu murah pisan) pikeun nyiptakeun kaadilan dina persaingan dagang ngalangkungan e-commerce. “Kuring bakal ngarévisi Peraturan Menteri Perdagangan Nomer 50 taun 2020, sareng kuring janji yén kami bakal ngatur pertandingan ieu supados janten jalan anu saé.

Anu bakal kuring laksanakeun nyaéta mastikeun yén teu aya harga predator, sareng dasarna kuring hoyong kaadilan pikeun industri online sareng offline, “saur Lutfi sacara viral, Kemis (15/7/2021). Lutfi nyarios yén dina 2010 anjeunna ngagaduhan sababaraha diskusi sareng pamaén ékonomi digital sapertos Tokopedia sareng Gojek.

Dina waktos éta bisnis e-commerce masih alit, teu disangka pangwangunanna janten langkung gancang, sareng dibandingkeun sareng 2015 industri e-commerce naék 8 kali atanapi Rp 632 triliun, sami sareng 4 persén PDB. “Ékonomi digital, kuring ningali éta bakal teraskeun ningkat janten 14 persén janten 15 persén PDB dina 2030 kalayan jumlahna Rp 4,531 triliun sareng ieu kedah diatur,” jelasna. Kalayan évolusi anu gancang ieu, tangtosna, upami henteu saimbang sareng peraturan anu leres, éta bakal ngarugikeun palaku bisnis sareng konsumén. Sakumaha dipikaterang, barang-barang impor anu ayeuna nuju banjir di pasar lokal kalayan harga anu langkung handap tibatan produk lokal.

Lutfi menilai yén henteuna peraturan anu aya hubunganana sareng e-commerce bakal ngarugikeun industri di nagara éta. Salaku conto, nalika industri jilbab tumuh gancang di 2016-2018 atanapi langkung ti 56 persén per taun, industri penjualan jilbab ngalaman kabocoran data.

Lutfi nyarios, ku panggunaan téknologi AI, urang asing nyandak data konsumén pikeun ngadamel produk anu sami sareng kasaluyuan masarakat Indonésia, sareng dijual ngalangkungan e-commerce dina harga anu murah. “Data ieu diekstraksi sareng produk na didamel di Cina kalayan lisénsi aman, teras diimpor ka Indonésia. Ieu tiasa ngancurkeun industri domestik, “saur Lutfi. Salila pandemi Covid-19, Lutfi ogé ngarékam paningkatan palanggan 11 kali dina média online. Salaku conto, streaming streaming Netflix anu cocog sareng internét sareng jalur komunikasi. Nanging, 80 persén tina pendapatan éta lebet kana platform asing. “Éta hartosna urang moal tiasa nanaon. Urang kedah ngatur ieu kalayan bener sareng adil, ”saurna. (Kompas.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>