Published On: Kam, Jul 15th, 2021

ICPW Ngutuk Lobana Praktek Pungli Pamakaman Kasus Covid- 19

Share This
Tags
Pamakaman anu aya di indonesia

JAKARTA, sundanews.net,- Pupuhu Indonésia Civilian Police Watch (ICPW), Bambang Suranto nyatakeun hanjakalna nalika ngadangu béja yén kulawarga dikubur kusabab COVID-19 kedah nyéépkeun opat juta rupiah di Pemakaman Umum (TPU).

Kami terang, masarakat urang terang kumaha! Upami sadaya pasién Covid-19 dibiayaan ku pamaréntah, ieu mangrupikeun pungutan ilegal anu teratur, kamungkinan pejabat ogé tiasa aub dina hal ieu, “saur Bamsur, jujulukna Anjeunna nganggap hal ieu mangrupikeun kajahatan teratur ngalawan kamanusaan ogé bagian tina sindikat sareng carita panjang di tengah-tengah wabah COVID-19 anu nyerang masarakat ayeuna.

Kumaha, upami jalmi mayar biaya pamakaman dugi ka opat juta rupiah, petugas TPU upami henteu mayar, layon na moal dikubur. Anjeunna masihan conto, dumasar kana inpormasi umum ngalangkungan WAG medar, kulawarga korban anu maot akibat Covid-19 anu dikubur di Cikadut TPU, Bandung, nyarioskeun kaayaan anu disanghareupan di lapangan.

Sateuacanna, saurang putri biologis ti Binsar Tambunan YT (awéwé) sumping ka Kuburan Publik Cikadut (TPU) pikeun ngurus pamakaman bapakna anu dihukum Covid-19.

YT dilongok ku Cikadut Redi TPU Koordinator C nyungkeun artos kanggo biaya pamakaman kolotna, kusabab kuburan na parantos disiapkeun. YS kagungan waktos kanggo nawar sareng pejabat pamakaman. Anu dipungkas ku pamayaran sajumlah detil kalayan biaya ngagali 1,5 juta rupiah, biaya tanggul sajuta rupiah, salib 300 rébu rupiah.

Bukti rinci didaptarkeun dina salembar kertas bodas sareng nami, tanda tangan sareng nomer telepon sélulérna. Salajengna, Bamsur nyarios yén panyiksa ieu mangrupikeun gambar masarakat ka pejabat anu pinuh korupsi. “Para perwira kedah serius pikeun nalungtik hal ieu, saha waé anu kalebet, sahingga moal aya pemerasan deui dina kapamimpinan Gubernur Jawa Barat,” saur Bamsur.

Anjeunna ogé nganilai yén prakték pemerasan aya kusabab pejabat, khususna unggal kepala TPU, parantos nganggurkeun bawahanana. Hanjakal, saur Bamsur, nunjukkeun yén pamaréntah kota Bandung parantos ngaluarkeun pernyataan yén teu aya biaya pikeun ngubur mayit pasien Covid. “Jalma tiasa mariksa, bener! Anggaran kanggo biaya pamakaman pasien Covid, “paparna, di Jakarta, Minggu kamari (11/7/21).

Edriyos ogé nyebarkeun hal anu sami, dicarioskeun nalika bulan puasa, tepatna dina bulan Méi 2021, akina sareng nini na ogé dikubur di TPU khusus kanggo COVID-19 Cikadut. Tapi dirina salaku kulawarga anu ditingal ditagih ku biaya tilu juta rupia ogé. “Kuring ogé nuju bulan puasa kamari, nalika nini-nini dikubur, aranjeunna dipénta tilu diantarana ku petugas,” saur Edriyos. Aksi ketat diperyogikeun ti panegak hukum, saur Bamsur dina ngungkulan pasualan pemerasan di lingkungan TPU sareng ieu sanés ‘barang’ énggal.”Kaayaan ieu mangrupikeun kasempetan anu kelompok henteu tanggung jawab ngamangpaatkeun ku ‘maén tukang’,” menyimpulkan aktivis ’98.

“Éta henteu hartosna yén tindakan ketat ku mecat palaku panyiksa, maka kasus na parantos réngsé,” saur anjeunna. Ieu, saur Bamsur, meryogikeun panyilidikan langkung lanjut, sahingga kajadian anu sami henteu timbul deui. Tangtosna, Polda Nasional salaku lembaga anu janten harepan masarakat peryogi responsif sareng katerampilan dina ngajagaan harkat pulisi. “Sareng penderita Covid-19 anu maot tiasa dikubur tanpa pemerasan sareng tanpa SARA,” pokna. Dipikanyaho yén pamakaman mayit na ayeuna gratis tur aya dina lampiran Surat Menteri Keuangan Nomer S-275 / MK.02 / 2020 tanggal 6 April 2020.

Unggal mayit Covid-19 diwangun ku tujuh barang. Barang kanggo ngubur mayit nyaéta Rp. 550 000, kantong awakna Rp. 100 000, peti mati Rp. 1 750 000, cangkang plastik nyaéta Rp. 260 000, disinféktan awak nyaéta Rp. 100 000, angkutan jompo mangrupikeun Rp. 500 000 sareng disinféksi jompo nyaéta Rp. 100 000. ( L4.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>