Published On: Sel, Jul 13th, 2021

Syarat Naek Kareta Api Ekonomi Lokal / KRD ti 12 Juli 2021 s/d 20 Juli 2021 Salami PPKM Darurat, Khusus Pagawe Sektor Essensial jeung Kritikal :

Share This
Tags
gambar Andri s.n

Bandung ,Cicalengka, sundanews.net,- Menteri Perhubungan (Kemenhub) ngaluarkeun aturan sareng kaayaan pangénggalna pikeun naék Train Ékonomi Lokal / KRD. Peraturan sareng aturan dikandung dina Surat Edaran (SE) Menteri Perhubungan nomer 50 taun 2021 ngeunaan Parobihan ka SE Menteri Perhubungan nomer 42 taun 2021.

SE ngandung Pitunjuk pikeun Palaksanaan Wisata Doméstik ku Transportasi Rel nalika Corona Virus Disease 2019 (Covid-19) Pandemi. Ti tanggal 12 Juli 2021, Ngan ukur Séktor Penting sareng Kritik Anu Tiasa Nuju Train Ékonomi Lokal / KRD Nalika Darurat PPKM

Ngaliwatan SE, dimimitian Senén (12/7/2021), Train Ékonomi Lokal / KRD ngan ukur bakalan ngalayanan padamel di séktor penting sareng kritis. Calon panumpang salain ti pagawé di séktor penting sareng kritis ogé bakal dilarang ngiringan Train Ekonomi Lokal / KRD. Kecuali séktor informal atanapi Padagang, aranjeunna tiasa naék.

Sarat pikeun ngalaksanakeun Train Ékonomi Lokal / KRD dimimitian Senén 12 Juli 2021 Calon panumpang ti Train Ékonomi Lokal / KRD anu mangrupikeun padamel di séktor penting sareng kritis ogé kedah nyumponan sababaraha sarat pikeun numpak Train Ékonomi Lokal / KRD. Ieu mangrupikeun syarat pikeun ngalaksanakeun Train Ékonomi Lokal / KRD dimimitian Senén 12 Juli 2021. Calon panumpang kedah nunjukkeun salah sahiji hal ieu:

1. Sértipikat Pendaftaran Padamel (STRP), atanapi

2. Sértipikat ti Pamaréntah Daérah Exit Daerah (SIKM) ti RT / RW / Kapala Désa, atanapi

3. Surat Tugas ti Kepala instansi (eselon minimum 2 pikeun pamaréntahan) atanapi kepala perusahaan / kantor kalayan cap baseuh atanapi tanda tangan éléktronik, anu kalebet dina sektor penting sareng kritis.

Kadieunakeun, saratna bakal dipariksa ku pamaréntah sareng pejabat daérah lokal ngeunaan jalan aksés ka stasiun atanapi di lawang stasiun. Salaku tambahan, panumpang Train Ékonomi Lokal / KRD kedah sasuai sareng protokol kaséhatan anu ketat, nyaéta nganggo masker ganda, saatos cek suhu awak, ngumbah tangan, sareng ngajaga jarak numutkeun panyiri di stasiun sareng Train Ekonomi Lokal / KRD. Naon séktor penting sareng kritis? Ieu mangrupikeun daptar séktor penting sareng kritis

Sektor penting anu dimaksud nyaéta:

1. Keuangan sareng perbankan (ngan ukur asuransi, bank, dana pensiun, sareng lembaga pembiayaan anu berorientasi layanan palanggan)

2. Pasar modal

3. Teknologi informasi sareng komunikasi (ngaliput operator sélulér, pusat data, internét, jasa pos, média anu aya hubunganana sareng sosialisasi inpormasi ka masarakat)

4. Perhatosan non-karantina penanganan

5. Industri anu berorientasi ékspor saluyu sareng peraturan téknis anu berlaku Samentawis éta,

séktor kritis anu dimaksud nyaéta:

1. Kaséhatan

2. Kaamanan sareng katertiban umum

3. Manajemén musibah

4. Énergi

5. Logistik, transportasi, sareng distribusi, khususna pikeun kabutuhan poko masarakat

6. Dahareun sareng inuman, ogé bekelna, kalebet kanggo ingon-ingon atanapi piaraan

7. Pupuk sareng pétrokimia

8. Bahan semén sareng wangunan

9. Objek vital nasional

10. Proyék strategis nasional

11. Konstruksi (prasarana umum)

12. Utiliti dasar (listrik, cai sareng manajemén limbah)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>