Published On: Sel, Jul 13th, 2021

Ratusan Siswa SD jeung SMP di Cimahi Gagal Naek Kelas

Share This
Tags
ILUSTRASI: Sajumlah siswa ngalaksanakeun sakola patepang larai dina waktos Pandemi.

Bandung ,CIMAHI ,sundanews,- Taun ajaran 2020/2021 parantos réngsé, sareng kami ayeuna ngabagéakeun taun ajaran anu énggal. Nanging, aya 164 murid SD (SD) sareng SMP (SMP) anu kedah linggih di kelas lami na di taun ajaran anyar.

Alesanna, ratusan murid SD sareng SMP di Kota Cimahi diputuskeun pikeun henteu lebet ka kelas pikeun taun ajaran 2020/2021, nalika diajar dilaksanakeun sacara sarung kusabab panyakit Corona Virus Disease (COVID-19) .

Kepala Dinas Pendidikan Kota Cimahi, Haryono nétélakeun, dumasar kana data ti Dinas Pendidikan Kota Cimahi, pikeun SD kelas 1-5 aya saloba 149 siswa anu henteu maju ka peunteun. Sedengkeun pikeun tingkat SMP aya 15 murid. “Siswa anu henteu maju ka kelas ti kelas 1 dugi ka kelas 5 nyaéta 149 urang. 100 persén lulus. Murid SMP henteu maju ka kelas 15, 2 urang henteu lulus, “jelas Harjono, Minggu (11/7).

Harjono ngajelaskeun yén aya sababaraha faktor anu ngahalangan ratusan murid SD sareng SMP teu ka kelas. Dimimitian tina henteu ngalaksanakeun pembelajaran online sareng offline. Sakumaha dipikaterang, ti saprak timbulna pandemi COVID-19, Kegiatan Ngajar sareng Diajar (KBM) parantos dialihkeun ka sakola online.

Aya ogé anu offline. Teras aya ogé anu ngalih ka imah kontrakanna nalika dihubungi teu aktip. “Sing saha anu henteu gaduh telepon sélulér dilaksanakeun di bumi, tapi tugasna henteu kalaksanakeun,” saur Harjono.

Maka hal anu paling penting, jelas Harjono, nyaéta siswa henteu nyandak tés promosi kelas. Nyatana, saur Harjono, guruna parantos sumping ka bumi tapi tetep henteu ngoleksi tugas tingkatan naék kelas.

“Janten sacara otomatis anjeun henteu kéngingkeun peunteun sareng henteu lebet ka kelas. Janten rata-rata murid anu henteu angkat ka kelas nyaéta kusabab henteu ngumpulkeun tugas tés. Sanaos sagala upaya parantos dilakukeun, sapertos ngadeukeutan kolot, ngolo-ngolo budakna, bahkan sumping ka bumi, “saur Harjono.

Harjono nuluykeun, kolot murid anu henteu asup ka kelas saacanna ditelepon ku sakola. Upami murid hoyong neraskeun pendidikanana sanaos anjeunna henteu lebet ka kelas, maka anjeunna kedah ngadaptar deui.

“Upami murid-murid ieu badé neraskeun deui ngadaptar, jabatanna tetep di kelas, kusabab dewan guru parantos mutuskeun henteu angkat ka kelas. Janten urang teraskeun ngawaskeunana engké nalika urang ngadaptar deui, “saur Harjono. (JabarEkspres.com/ fey). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>