Published On: Sel, Jul 13th, 2021

Pamarentah Siapkeun Skenario Perpanjangna PPKM Darurat dugi ka 6 Minggu

Share This
Tags
Patugas pulisi sareng Dishub meungpeuk bagian Jalan Simatupang ngarah ka Fatmawati, Jakarta, Sabtu (10/7/2021). Ditambahkeun titik pamblokiran jalan sapertos Jalan Simatupang, Jalan Antasari, sareng Jalan Raya Cijantung pikeun negeskeun yén Jakarta masih dina jaman PPKM Darurat. (Liputan6.com/Faizal Fanani)

JAKARTA, sundanews.net,- Pamaréntah nuju nyiapkeun skénario pikeun manjangan Palaksanaan Watesan Kana Kegiatan Komunitas atanapi Darurat PPKM ku 4-6 minggu. Hal ieu dilakukeun ngémutan résiko pandemi Covid-19 masih luhur, utamina varian anyar atanapi délta.

Maka, Anggaran Nagara bakal diperkuat pikeun ngaréspon pangaruh négatip tina paningkatan kasus Covid-19 dina perékonomian sareng perlu ngagancangkeun vaksinasi, épéktipitas PPKM Darurat, sareng kesiapan sistem kasihatan, duanana fasilitas kaséhatan sareng padamel kasihatan. “Darurat PPKM dilaksanakeun salami 4-6 minggu kanggo nyebarna kasus. Mobilitas masarakat diperkirakeun turun sacara signifikan,” nyerat Menteri Keuangan, Sri Mulyani Indrawati, dina Rapat Kerja Bersama sareng Badan Anggaran DPR RI, Senén (12/7/2021).

Sateuacana, Ketua Umum Asosiasi Manajemén Pusat Balanja Indonésia (APPBI), Alphonzus Widjaja, nyarios yén pangusaha mall ayeuna masih merjuangkeun nyanghareupan Darurat PPKM anu ditetepkeun di Jawa sareng Bali dugi ka 20 Juli 2021. Sanaos anjeunna teras-terasan, Alphon nyatakeun, pangusaha mall masih nyobian anu pangsaéna pikeun ngajaga sadaya padamel bari ngarep yén PPKM Darurat moal diperpanjang

“Upami tétéla yén Darurat PPKM dipanjangan sareng berkepanjangan, maka tangtos PHK bakal sesah dihindari,” saur Alphon ka Liputan6.com, Saptu (10/7/2021). Salaku tambahan tina ancaman PHK, anjeunna neraskeun, Darurat PPKM ogé ngajantenkeun sajumlah panyewa toko mundur ti mall. Sanaos teu aya anu nyéwa ageung anu parantos ngeureunkeun usahana na, Alphon henteu hoyong nasib naal teraskeun.

“Ayeuna aya sababaraha panyewa anu parantos mutuskeun pikeun ngeureunkeun usahana, sareng dikhawatirkeun bakal aya deui upami PPKM Darurat berkepanjangan,” saurna. Alphon ogé ngaharepkeun yén pamaréntah tiasa masihan solusi pikeun masalah anu dialami ku pengusaha mall salaku akibat tina PPKM Darurat ieu.

Salaku conto, aranjeunna dipenta pikeun nutup operasi tapi masih ditagih pikeun pajak atanapi pungutan. “Pusat perbelanjaan kedah teras mayar sababaraha rupa tagihan sanaos éta ngan ukur beroperasi hungkul, bahkan nalika dipenta tutup sakali,” saurna. ( Merdeka.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>