Published On: Sel, Jul 13th, 2021

Anggaran Rp 80 M Kanggo PPKM Darurat di Kabupaten Bandung Keudah Terang terangan

Share This
Tags
Mochammad Luthfi Hafiyyan, Anggota DPRD Kabupaten Bandung

CICALENGKA ,sundanews,- Bupati Bandung, Dadang Supriatna, parantos nyiapkeun anggaran Rp 80 milyar kanggo Palaksanaan Watesan Kegiatan Komunitas Darurat (PPKM) di Kabupatén Bandung. Ngarespon hal ieu, Kapala fraksi PDI-P di DPRD Kabupatén Bandung, Luthfi Hafiyyan, naroskeun yén anggaran 80 milyar dialokasikeun pikeun kapentingan masarakat.

Luthfi, anu biasa disebat Kang Upi, nyarankeun yén jumlah tenaga kaséhatan (nakes) tiasa ningkat dina nanganan Covid-19.

“Perkawis petugas kaséhatan, upami tiasa, tambihan deui. Supados langkung optimal dina ngalayanan pasién Covid-19 ieu, “saur Upi. “Sareng kuring ogé ngarepkeun yén Bupati bakal nganggo anggaran 80 milyar ieu kalayan bijaksana saluyu sareng kabutuhan masarakat anu ayeuna kaayaan parah pisan di Kabupatén Bandung, nyaéta zona beureum,” tambahna. Numutkeun anjeunna, ayeuna lonjakan Covid-19 lumangsung di sababaraha daérah, janten kaséhatan masarakat penting pisan.

Kalayan anggaran anu gedé sapertos Rp 80 milyar, mudah-mudahan masarakat Kabupatén Bandung tiasa dilayanan, dina hal ieu fasilitas kaséhatanna. “Kusabab kaséhatan masarakat penting pisan, sabab ngutamakeun jiwa penting pisan pikeun jiwa pamimpin,” saurna. Pamakéan anggaran ogé kedah lengkep. Kusabab, aya seueur kabutuhan dina nanganan Covid-19 sareng dianggo transparan sahingga sadayana pihak terang dimana anggaranana.

Anggaran sanés ngan ukur diprioritaskeun kanggo peti keur mayit sareng kafan, tapi ogé dianggo kanggo nambihan ranjang di rumah sakit. “Salaku tambahan kana kantong awak. Upami samemehna dina berita éta peti keur mayit, kantong awak ieu ogé kurang, ”Upi nutup. (mg6/ Jabarekspres.com). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>