Published On: Sab, Jul 10th, 2021

Warga Tolak Pamasangan Tiang Listrik, Saatos Ambruk Ninggang Imah Warga Di Cikuya

Share This
Tags
Gambar L4.com ( Kuswandi/ Akuy )

Cicalengka, sundanews.net,- Tiang listrik anu aya di Persimpangan Désa Rancamidin, Désa Cikuya, Kacamatan Cicalengka, Kabupatén Bandung runtuh, ngeunaan imah warga, Juma’ah (09/07/2021) énjing. Runtuhna tihang listrik lumangsung sakitar tabuh 03.30 WIB énjing-énjing, ngeunaan imah milik Dedi Mulyadi, warga Kampung Rancamidin RW. 10, Désa Cikuya, Kacamatan Cicalengka. Akibat kajadian ieu, imah Dedi Mulyadi ruksak di beulah katuhu ngaliwatan kamar lantai 2.

Kabeneran nalika tihang listrik murag ka imah Dedi, henteu aya korban jiwa, sanaos dina waktos kajantenan salah saurang kulawarga anu kagungan bumi nuju bobo di kamar anu ditabrak tiang listrik.

Tina inpormasi anu dikumpulkeun ku kuswandi L4.com di lapangan, runtuhna tiang listrik anu kajantenan dinten Jumaah (09/07) sakitar tabuh 03.30 WIB, disangka kusabab diwangunna tiang listrik anu teu kuat sareng henteu nurut kana aturan.

Pangkas Rambut Bandung Kang Yaya Sunarya di Pontianak Kalbar

“Sabenerna, kami parantos ngalaporkeun kaayaan tihang listrik ka PLN, bahkan tilu kali, PLN henteu ngémutanana,” jelas salah saurang warga RW. 10. “Upami ditingali, pangwangunan tihang listrik henteu stabil, langkung-langkung kumargi kaayaan taneuh di daérah urang henteu stabil. Pamasangan tiang sigana ngan ukur nangtung, kirang kuat sareng teu stabil, sanaos beban sareng régangna beurat pisan, “sambung warga. Kami nolak masang deui tihang listrik di daérah kami, kecuali upami aya jaminan kaamanan sareng kaamanan pikeun warga, “jelasna.

Samentawis éta, korban anu imahna ditumbuk ku tihang naroskeun kompensasi numutkeun karusakan anu disababkeun, ogé santunan. “Kami nyungkeun santunan ti PLN, salian matéri ogé immateri, kusabab pangaruhna ka kulawarga urang sieun pisan kusabab kajadian éta,

” saur Dindin, kulawarga korban. Sareng urang nyungkeun PLN supados henteu masang deui pasang listrik di dieu, kusabab sieun aya kajadian anu sami, “saurna. Samentara éta di lokasi kajadian éta, PLN Supervisor Supervisor Intan, nyatakeun yén kami parantos koordinasi sareng pamimpin, sareng kami bakal tanggel waler pikeun karusakan anu disababkeun. “Ayeuna, ngupayakeun masangkeun deui tiang listrik eta, sareng ngusahakeun ngolo-ngolo korban sareng warga,” saur Intan. ( Kusnadi Liputan 4.com ). red s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>