Published On: Kam, Jul 8th, 2021

PPKM Darurat, Sakabeh Pihak Dimenta Supaya Heunteu NgaPHK, Kieu Saur Menaker

Share This
Tags
Ida Fauziyah oge mennta ssakabeh pihak kudu mengupayakeun supaya sajero situasi ieu nyebabkeun PHK antara pangusaha jeung pagawe/ buruh. Foto: Kemnaker.

Jakarta, sundanews.net,- Menteri Tenaga Kerja (Menaker) Ida Fauziyah naros ka sadaya pihak pikeun matuh Palaksanaan Palarangan Kegiatan Komunitas Darurat (PPKM) salaku usaha babarengan pikeun nyebarkeun Covid-19. Permintaan Menteri Tenaga Kerja Ida nuturkeun penerbitan Surat Edaran (SE) Nomer M / 9 / HK.04 / VII / 2021, anu naros ka Gubernur ngadesek palaku bisnis di daérahna, khususna kanggo merhatoskeun paréntah pikeun nerapkeun kasihatan protokol di tempat damel sareng saluyu sareng kaayaanana Darurat PPKM.

“Kuring ngingetan ka sadaya pihak yén PPKM Darurat ieu henteu dianggo pikeun parna atanapi ningkatkeun masalah padamelan,” saur Ida Fauziyah di Jakarta Rebo (7/7). Salian ti éta, Ida Fauziyah ogé naros ka sadaya pihak pikeun narékahan sahingga dina kaayaan ieu henteu nyababkeun ditumpurkeun padamelan (PHK) antara dunungan sareng padamel / buruh.

“Urang sadayana terang yén kaayaan ayeuna henteu gampang pikeun padamel / kuli sareng pengusaha, tepatna kusabab éta jalan kaluar jalan anu pangsaéna nyaéta pikeun ngutamakeun dialog bipartit antara dunungan sareng padamel / buruh ogé union dagang / serikat buruh,” saur Menteri. tina Tenaga Manusa Ida.

kisah Inspiratif Padagang Bubur Bandung SUKSES DI Pontianak ( Kalbar)

Lajeung Menteri Tanaga Kerja Ida nambihan yén sajaba ti dialog bipartite di perusahaan, dialog dina tingkat tripartit ogé penting. Dina hal ieu, nunjukkeun ciri khas daérah anu béda, Ida Fauziyah meredih ka aranjeunna pikeun milarian solusi konkrit pikeun kaayaan tenaga kerja di daérahna masing-masing.

Pamaréntah daérah ngamimitian dialog tripartit boh ngalangkungan lembaga (lembaga kerjasama tripartit) atanapi dialog dina bentuk sanés. “Dialog dumasarkeun kana silih percaya sareng pamikiran positip mangrupikeun cara anu kuat pikeun méréskeun masalah,” saur Menteri Tenaga Kerja Ida. (jpnn)./ red.s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>