Published On: Kam, Jul 8th, 2021

Anggaran Pangalolaan Sampah Puluhan Miliar Tapi DLH Kabupaten Bandung Heunteu Maksimal

Share This
Tags
Truk pengangkut sampah sedang melakukan evakuasi sampah dengan menggunakan alat berat.

Bandung Baleendah, sundanews.net,- Anggaran pikeun ngatur limbah di Dinas Lingkungan Hidup Kabupatén Bandung (DLH) lumayan cekap dugi ka ayeuna. Nanging, panggunaan na henteu optimal pikeun sebutanana. Anggota Komisi C DPRD Kabupaten Bandung, Toni Permana nyatakeun, tina total anggaran anu dialokasikan pikeun DLH, 70 persén dianggo pikeun ngokolakeun limbah.

“DLH kedah serius. Konsép na saé, sapertos nol wijaksana, tapi teu acan direalisasikeun janten akhirna anggaran henteu optimal pikeun nanganan limbah, “saur Toni dina wawancara di Baleendah.

Toni nyarioskeun yén anggaran pangénggalna parantos dialokasikeun kanggo Rp 60 milyar dugi ka Rp 70 milyar, diantarana Rp 40 milyar dianggo pikeun ngokolakeun limbah. Alokasi anggaran kalebet mayar biaya tip, operasi mobil angkutan limbah sareng gajih padamel. Anjeunna ngaku, nunjukkeun anggaran anu terbatas, manajemén limbah kedah diteruskeun sareng henteu tiasa dibales deui pikeun nanganan Covid-19. Nalika ditaroskeun ngeunaan kabentukna kader Limbah Bersih Bandung Bedas (B3S), Toni ngaku anjeunna yakin. Kusabab, teu dipikaresep pisan yén pembentukan Kader meryogikeun anggaran.

Toni nyarankeun yén kagiatan manajemén ngalibetkeun sektor swasta, dina hartos yén sektor swasta lahir ti komunitas, sanés murni bisnis. “Waktosna Kabupatén Bandung ngagaduhan Situs Pembuangan Akhir (TPA) di daérah nyalira, ieu penting pikeun dipikirkeun sasarengan,” pokna Toni,( Jabar Ekspres.com). /red.s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>