Published On: Sen, Jul 5th, 2021

Tilas Menkes: Vaksinasi Tos Berjalan , Tapi Anu Maot Covid Nambahan?

Share This
Tags
Tilas Menteri Kasihatan Siti Fadilah Supari kaget yén jumlah maotna ti Covid-19 parantos ningkat pisan sanaos vaksinasi parantos dilaksanakeun ka umum (ANTARA PHOTO / Sigid Kurniawan)

Jakarta, sundanews.net ,- Tilas Menteri Kasihatan Siti Fadilah Supari naroskeun sabab musabab naékna maot tina virus corona (Covid-19) di Indonésia. Anjeunna reuwas sabab dugi ka vaksinasi parantos lumangsung. Ma’lum, pamaréntah nyatakeun yén vaksinasi tiasa ngirangan gejala upami aya anu kaserang Covid-19. Nanging, vaksinna henteu nyegah jalma tina kaserang Covid-19. “Sateuacan vaksinasi dimimitian, sabaraha morbiditas (kasus positip) sareng fana (maot)? Saatos vaksinasi dimimitian dugi sakitar 10 juta jalma divaksinasi, jinis morbiditas sareng fana naon anu naék, anjeun terang?” saur Siti dina diskusi anu diayakeun ku Partéi Gelora sacara online, Kemis (1/7).

Kajian Tauhid Di MesjidAl- Ikhwan Jl. Apel Pontianak Kalbar

Anjeunna nyatakeun yén pamaréntah henteu kedah nganggo perkiraan salaku dadasar pikeun ngadamel kabijakan dina nanganan pandemi Covid-19. Numutkeun anjeunna, sadaya kabijakan anu dicandak kedah ngalangkungan prosés panilitian ilmiah, kalebet lonjakan kasus Covid-19 ayeuna. Siti ogé nyarios yén kabodoan kana bahan ilmiah ngajantenkeun penanganan pandemi Covid-19 di Indonésia janten serba salah. “Entong pikir jalma henteu disiplin, tong dipikir-pikir, tong dipikir-pikir. Urang kedah terang leres, maot sateuacan divaksinasi sareng pati saatos vaksinasi,” saur anjeunna “Atanapi morbiditas, contona, morbidity ningkat tapi tingkat fatalna tetep, oh transmisi ningkat tapi henteu nambihan maot. Oh, kusabab ieu kasus, éta bakal katingali dina statistik,” sambung Siti.

Kasus positip Covid-19 ningkat ku 24.836 dinten ayeuna, Kemis (1/7). Paningkatan ieu ngajantenkeun total kasus COVID-19 positip di Indonésia janten 2.203,108 ti saprak Présidén Joko Widodo mimiti diumumkeun dina awal Maret 2020. Pasén anu tilar dunya saatos kainfeksi virus corona ningkat ku 504 dinten ayeuna. Janten, jumlah pasien Covid-19 positip anu maot di Indonésia ayeuna parantos ngahontal 58.995 urang. Tina total kasus positip, 1.890.287 diantarana parantos pulih. Pasien anu pulih saatos kainfeksi virus corona ningkat 9.874 ti dinten kamari. Dina raraga nahan lonjakan pangiriman virus corona sareng kasus maotna, pamaréntah pusat nerapkeun PPKM darurat di pulau-pulau Jawa sareng Bali. Rupa-rupa tempat umum ditutup pikeun neken mobilitas masarakat kalayan tujuan pikeun neken pangiriman Covid-19. ( CNN Indonesia ) .Red/ sundanews

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>