Published On: Sel, Jun 29th, 2021

Pamenta Tabung Oksigen di Bandung Naik, Stok Apotek Terbatas

Share This
Tags
Ilustrasi Tabung Gas Oxigen

Bandung, sundanews.net,- Sajumlah apoték di kota Bandung, Jawa Barat, ngaku yén aya paningkatan permintaan pikeun tabung oksigén. Nyatana, saham anu sayogi terbatas. Apoték ogé sesah kéngingkeun tabung silinder oksigén, sabab aya batesan kiriman ti panyadia. Kaayaan ieu lumangsung saluyu sareng paningkatan jumlah kasus virus corona atanapi Covid-19 di Bandung. Maca ogé: Pengendara Motor Asa Ngabobol Blok Jalan, Ieu katerangan Asistén Apoteker Dinas Perhubungan Kota Bandung Prima Jaya di Jalan Tubagus Ismail, Akhmad Alam Maulana ngaku yén kasadiaan oksigén médis di apoték na parantos kosong ti minggu kamari.

“Nyatana, minggu kamari urang kosong pisan. Jumaah kamari aya pangiriman, tapi jumlahna ngan ukur 10 silinder ukur 1 méter kubik. Nyatana, urang biasana ngirim 20 silinder oksigén ti pemasok. Henteu ngan ukur di kota Bandung , tapi ogé di luar kota Bandung, “saur Alam sakumaha dikutip tina Tribun Jabar, Minggu (27/6/2021).

Alam nyatakeun jumlah paménta oksigén dieusian deui saatos Idul Fitri. Nyatana, sabab kasadiaan barang terbatas, sajumlah konsumen milih mésér tabung anu lengkep sareng régulator. “Baheula, méméh liburan, ngan aya 1 atanapi 2 jalma anu ngeusian deui silinder oksigénna. Tapi dinten ieu langkung ti 5 jalma. Nyatana, Jumaah kamari isuk urang ngeusian 10 tabung. Éta Jumaah wengi, 2 deui. kedah aya dina daptar ngantosan.

Aranjeunna nyungkeun beja upami tabung oksigénna asalna tina panyadia, éta waé, “saur Alam. Numutkeun ka Alam, harga pikeun ngeusian deui silinder oksigén kalayan ukuran 1 méter kubik ngan ukur Rp. 38.000. Nanging, upami anjeun ngagaleuh nganggo tabung, hargana Rp 650.000. “Henteu aya kanaékan harga jual, ngan ukur larangan pikeun mésér. Maksimal hiji ngan ukur tiasa mésér dua tabung,” saur Alam.

Nanging, numutkeun ka Alam, teu mustahil harga silinder oksigén bakal naék. “Oksigén atanapi oksigén portabel parantos lami kosong sareng kami. Aranjeunna nyarios kosong di pabrik, kuring henteu terang iraha bakal sayogi deui,” saurna. Hal anu sami kaalaman ku apoték Kimia Farma 43 Buahbatu. Nyatana, pikeun nyumponan kabutuhan pikeun ngeusian deui silinder oksigén, manajemén apoték kapaksa milari kasadiaan pikeun distributor di Jakarta. “Kondisina kosong (tube refill) di Bandung ayeuna. Akhirna

Kuring milarian sareng kéngingkeun oksigén ti Jakarta. Salasa kamari, éta ngan ukur ngagaduhan 20 tabung, éta béak dina 2 atanapi 3 dinten,” saur Kepala Kimia Farma 43 Buahbatu Farmasi., Aji Sutarmaji. Henteu ngan éta, numutkeun ka Aji, departemen pengadaan di apoték dipénta pikeun mésér nganggo sistem tatap muka atanapi kontan dina pangiriman (COD).

“Sanaos éta barangna henteu merta sayogi, kusabab inpormasi pemasok, anu prioritasna ayeuna dikirim ka rumah sakit, janten apoték henteu kéngingkeun éta,” saur Aji. Aji nyarios yén pihakna ngical dua jinis silinder oksigén, nyaéta tabung oksigén kumplit sareng régulator sareng trolley Rp 1,5 juta. Teras ngeusian deui tabung oksigén atanapi tabung anu beuratna 25 kilogram kanggo Rp. 40.000. Aji nyarios, paménta tinggi kajantenan saprak sababaraha minggu ka pengker. Biasana 20-25 silinder oksigén dieusian hungkul dina saminggu. Ayeuna, 50 tabung béak kurang ti saminggu. red sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>