Published On: Ming, Jun 27th, 2021

Realisasi Program Sajuta Imah Dugi Ka Mei 2021 Ngahontal 321.290 unit

Share This
Tags
Diréktur Jéndral Perumahan di Menteri PUPR, Khalawi Abdul Hamid, ngajelaskeun réalisasi Program Hiji Juta Bumi di Jakarta, Minggu (27/6). Poto: Hubungan Masyarakat Kamentrian PUPR

Jakarta ,Sundanews.net,- Pandemi Covid-19 di Indonésia henteu ngirangan sumanget Kementrian PUPR sareng stakeholder dina sektor perumahan dina ngalaksanakeun program sajuta imah.

Dugi ka akhir Mei 2021, Kamentrian PUPR nyatet yén réalisasi program parantos ngahontal 312.290 unit perumahan di seluruh Indonésia. “Kahontalna program sajuta bumi dugi ka Méi 2021 nyaéta 312.290 unit,” saur Diréktur Jéndral Perumahan di Menteri PUPR Khalawi Abdul Hamid di Jakarta, Minggu (27/6).

Anjeunna ngajelaskeun yén pencapaian éta diwangun ku 284.970 unit perumahan pikeun jalma-jalma berpenghasilan rendah (MBR) sareng 27.320 unit perumahan non-MBR. Khalawi optimis yén jumlah ieu bakal ningkat sabab palaksanaan pangwangunan perumahan sareng fasilitas pendukung perumahan masarakat masih teras-terasan di lapangan. “Kami tetep optimis yén pangwangunan perumahan dina Program Hiji Juta Bumi bakal teras-teras ningkat dugi ka akhir taun,” saur anjeunna.

Numutkeun ka Khalawi, pandemi Covid-19 mémang pangaruhna kana ékonomi nasional di Indonésia. Kusabab kitu, program perumahan dipiharep bakal teraskeun. Kusabab, salian ti muka seueur kasempetan padamelan, program anu kas-intensif ogé ngajantenkeun masarakat sacara langsung aub dina prosés pangwangunan di lapangan.

Ngabangun bumi ogé ngadorong sektor industri pikeun terus gerak sareng muterkeun roda perekonomian supados terus ningkat. Ku alatan éta, pamaréntah terus ngadorong kasadiaan perumahan anu hirup pikeun ngabantosan masarakat tetep séhat sareng nyegah paparan virus Covid-19. “Imah anu pantes mangrupikeun salah sahiji upaya pamaréntah pikeun naékkeun tingkat kaséhatan masarakat salami pandemi ieu,” saur Khalawi.

Dumasar kana data ti Direktorat Jenderal Perumahan, Kamentrian PUPR, dugi ka 31 Méi 2021, kahontalna program sajuta imah ngahontal 312.290 unit. Pangwangunan bumi pikeun MBR anu dilakukeun ku Kamentrian PUPR kacatet dina 92.235 unit, pamaréntah daérah 23.883 unit, pamekar perumahan 165.471 unit sareng komunitas 3.351 unit. Sedengkeun imah pikeun non-MBR diwangun ku pangembang saloba 18.051 unit sareng saloba 9.269 unit pikeun masarakat. “Kami ngaharepkeun pamangku kapentingan dina sektor perumahan bakal koordinasi sareng Kamentrian PUPR pikeun pendataan ngeunaan pangwangunan perumahan,” pokna Khalawi. (* / jpnn). red S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>