Published On: Sab, Jun 26th, 2021

Nyebar Sangka’an Ayana Permainan PPDB Tahap Kahiji di SMAN 1 Cicalengka, Kieu Faktana ;

Share This
Tags
SMA Negri 1 cicalengka ( Ceko), Gambar Jamaludin s.n

Cicalengka, Kabupaten Bandung Timur, -Pendapat medar di kalangan masarakat ngeunaan ayana buruan dina Éntri Mahasiswa Anyar (PPDB) di SMAN 1 Cicalengka. Ieu dumasarkeun kana jumlah hasil pamilihan PPDB SMAN 1 Cicalengka dina halaman wéb Kantor Dines Pendidikan Jawa Barat (Disdik Jabar) anu tempatna di https://ppdb.disdik.jabarprov.go.id/.

Ngaliwatan inpormasi anu disusun ku West Java Express, dipikaterang yén mimiti dinten Senén, (21/6) tabuh 14:44 WIB, jumlah hasil pamilihan di SMAN 1 Cicalengka sakitar 285 murid. Nanging, nalika diparios deui tabuh 22,50 WIB, jumlah hasil pamilihan parantos turun janten 43 murid.

Ngarespon hal ieu, Kepala Sekolah SMAN 1 Cicalengka, Caswanda nyarios, éta kajantenan kusabab pilihan anu diolah ku sistem Disdik Jawa Barat supados henteu ngaleuwihan kuota. “Janten sakola henteu mutuskeun naha éta ditolak atanapi ditampi, janten sadayana ku sistem,” saur Caswanda nalika ditepungan ku West Java Express di SMAN 1 Cicalengka, Salasa (22/6). Caswanda ngajelaskeun, sakola ngan ukur nampi murid dina tahap munggaran jalur prestasi PPDB numutkeun kuota anu dipiboga. Samentawis éta, unggal SMA ngan ukur nampi kuota 25 persén tina jalur pencapaian, numutkeun aturan Dinas Pendidikan Jawa Barat. “Kuota di SMAN 1 Cicalengka sabarh (persén) per jalur, engké propinsi bakal masukan sistem,” saurna.

Gambar Jamaludin s.n

“Kuota di SMAN 1 Cicalengka sabarh (persén) per jalur, engké propinsi bakal masukan sistem,” saurna. Caswanda ngajelaskeun yén kuota murid di SMAN 1 Cicalengka tiasa nampung 36 murid kalayan 12 ruang kelas. Janten jumlah (Siswa), upami jalur pencapaian kartu laporan 10 persén, janten 43. Upami aya 200 pelamar, ngan ukur 43 anu ditampi. Mana anu ditampi, éta mangrupikeun pilihan tina sistem,” tambah Caswanda.

Anjeunna neraskeun, pikeun sésana 15 persén ngalangkungan saluran akademik. Teras saur Caswanda, data murid anu dipilih ku sistem Disdik Jawa Barat dicandak ngalangkungan input ti unggal SMP. “Data diasupan ti SMP. Data kartu laporan, réngking, jumlah mata pelajaran (mata pelajaran) anu peringkat hiji, “pokna. Caswanda ngaku yén upami pamilih murid anu ngadaptar dilaksanakeun ku sakola, éta bakal rada sesah. “Janten kanggo kalibrasi, contona, aya nilai ageung anu henteu ditampi tapi nilai alit ditampi. Ieu tiasa, sabab aya kalibrasi tina peringkat, ”saur Caswanda.

Perhatoskeun yén kalibrasi mangrupikeun prosés verifikasi yén akurasi alat ukur saluyu sareng desain na, sapertos ngabandingkeun standar anu tangtu, anu dina hal ieu ngarujuk kana skor peringkat murid. “Janten pikeun kalibrasi, hayu urang sebutkeun jumlah tujuh mata pelajaran dibagi ku jumlah skor réngking hiji dina hiji kelas, teras dibagi ku pangkat per jumlah murid dina kelas éta, dikali rébuan,” saurna.

Caswanda ngajelaskeun yén operator sakola hungkul dibatesan pikeun ngabantosan murid anu hoyong ngadaptar. “Sing saha anu ngadaptarkeun murid, sanés ku operator. Operator ngan ukur ningali nalika aya masalah. Murid anu ngadaptar, anu gaduh akun, anu ngagaduhan kata sandi, “saur Caswanda.

Dina presentasi na, Caswanda nekenkeun yén SMAN 1 Cicalengka henteu ngagaduhan kawenangan pikeun ngatur data murid di PPDB. “Kami henteu ngagaduhan kawenangan. Éta sistem pengolahan, parantos diprogram sacara otomatis, “pokna. (Jabar Ekksores.com). red.sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>