Published On: Sab, Jun 26th, 2021

Lalaki Ngaku Nabi di Bandung, 8 Pangurus Yayasan Diamankeun ( Aliran seusat)

Share This
Tags
Ilustrasi. Polrestabes Bandung ngamankeun dalapan pangurus Pusat Pelatihan Dai anu diserang ku warga kusabab pangakuan Rosul. (Unsplash / pixel)

Bandung Indonesia, sundanews.net, – Pulisi néwak sahenteuna dalapan pangurus yayasan anu ngadegkeun pusat pendidikan sareng pelatihan (Pusdiklat) pikeun da’wah di daérah Buahbatu, Kota Bandung, Jawa Barat. Yayasan dituduh nyebarkeun kultus nuturkeun lalaki anu ngaku janten nabi di Bandung. Kapala Unit Penyelidikan Pidana Bandung Polrestabes AKBP Adanan Mangopang nyarios yén dalapan pangurus yayasan anu namina Baiti Jannati dipénta inpormasi saatos sajumlah warga nganjang ka lokasi pendidikan Rebo kamari (23/6).

“Kanggo samentawis ieu, kami parantos ngamankeun dalapan pangurus yayasan, dina hartos kami ngantisipasi yén moal aya gesekan atanapi gesekan antara warga sareng pangurus yayasan,” saur Adanan, Kemis (24/6). Adanan nyarios yén Yayasan Baiti Jannati, anu aya di daérah Cijawura, didatangan ku sajumlah warga dinten Rebo (23/6) wengi sakitar 23.00 WIB. Pulisi teras sumping saatos nampi laporan ti warga satempat. “Dimana curigaanana nyaéta yén warga masarakat Cijawura curiga yén yayasan ieu parantos ngalakukeun pitenah ngalawan agama kusabab salah saurang inohong na dianggap ngaku janten rasul,” saur anjeunna.

Saatos ngadatangan lokasi yayasan, pulisi langsung lokalisasi tempatna pikeun nyegah bentrokan. “Kami ningali yén memang aya seueur jalma anu protés di sakuriling Yayasan Baiti Jannati. Tapi, urang tiasa neken émosina padumuk pikeun henteu ngalakukeun naon waé anu tiasa ngarugikeun atanapi nolak hukum,” saur Adanan. Saatos éta, pulisi pendak sareng kepala manajemén yayasan. Teras mediasi dilakukeun antara kelompok masarakat sareng kapamimpinan yayasan. Saatos mediasi, pulisi teras nyandak dalapan urang ti manajemén yayasan. Adanan nyatakeun yén pangurus yayasan di bawa ka Polrestabes pikeun nyingkahan gesekan sareng warga.

Dalapan jalma anu ditahan nyaéta pupuhu manajemén yayasan, wakil ketua, hubungan masarakat, sareng sababaraha éksékutip utama yayasan. “Kusabab tungtutan warga Cijawura nungtut supaya kelompok ieu henteu ngalaksanakeun kagiatan di sekitar lokasi sareng langsung ngalih ka tempat anu sanés,” saur anjeunna. Adanan nambihan yén pihakna ogé koordinasi sareng unsur daérah sareng MUI sareng pamimpin agama ngeunaan penanganan kasus éta.

“Ayeuna, aranjeunna masih dina panilitian sareng kusabab alesan kaamanan pikeun pangurus, kami naroskeun ka aranjeunna sareng aranjeunna daék henteu uih deui ka tempat éta. Ayeuna urang masih lokalisasi dalapan pangurus, aranjeunna daék cicing di sakitar Satreskrim Polrestabes Bandung pikeun ngalaksanakeun kagiatanana di dieu, “saurna

Sateuacanna dilaporkeun yén sajumlah penduduk ambek ka pamimpin lokal anu ngaku janten rasul atanapi utusan Gusti. Rékaman kajadian razia warga di pusat latihan dai di Cijawura ogé sumebar dina média sosial. Kapala Kacamatan Buahbatu, Edi Juhendi, negeskeun tindakan warga anu dilaksanakeun dinten Rebo (23/6) wengi. Edi nyarios yén pulisi sareng Majelis Ulama Indonésia (MUI) Kacamatan Buahbatu parantos ngayakeun rapat kusabab kajadian éta. Numutkeun ka Edi, fatwa anu nyimpang ngalawan Pusat Pendidikan sareng Pelatihan teu acan dikaluarkeun. Nanging, lembaga anu dipimpin ku lalaki anu gaduh inisial Sunda kasangka pisan ngajar mazhab sesat. “Teu acan aya fatwa. Janten rapat kamari disimpulkeun yén aya aliran anu nyimpang,” saur Édi, Kemis (24/6).( CNNIndonesia ). red/ sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>