Published On: Rab, Jun 23rd, 2021

Kagiatan Di Ajar Bimba Aiueo Cicalengka Bandung Online

Share This
Tags
Daring bimba aiueo Tenjolaya , Gambar Jj s.n

Cicalengka,sundanews.net,- Bimba Aiueo Tenjolaya ,sakola Sdn 7, Sd 4 jeung sakola2 anu aya di Bandung Wetan , Sok sanaos sepuh2 Murid Ngeluhwae, Tos kawalahan kana kudu di Ajar di Imah masing2 ( Daring ), tapi pamarentah teuteup Can ngijinan kudu paamprok di sakola, kusabab Luhurna angka pasen covid terus naek,terus naik Pamarentah ngalaksanaan Pambatasan Kagiatan Masyarakat sakala-mikro (PPKM) diperkuat salami 14 dinten, nyaéta 22-5 Juni 2021. Salami waktos ieu, kagiatan diajar ngajar kedah dilaksanakeun online di daérah zona beureum atanapi résiko tinggi tina Covid-19 .

“Kegiatan diajar ngajar ieu dilaksanakeun sacara online deui pikeun zona beureum,” saur Ketua Panitia Penanganan Covid-19 sareng Pamulihan Ékonomi Nasional (KPC-PEN) Airlangga Hartarto saatos rapat terbatas sareng présidén sareng sajumlah patali menteri anu disiarkeun dina Sekretariat Présidén YouTube, Senén (21/6/2021).

Salain ti ayana di zona beureum, saur Airlangga, kagiatan diajar ngajar diayakeun nuturkeun aturan Menteri Pendidikan, Budaya, Panilitian sareng Teknologi (Kemendikbud Ristek). Salian ti sektor pendidikan, pengetatan ogé dilaksanakeun di séktor kantor. Kantor anu aya di zona beureum atanapi résiko tinggi tina Covid-19 diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun damel ti bumi (WFH) atanapi damel ti bumi kanggo 75 persén padamel. Ngan 25 persén pagawé anu kénging damel ti kantor atanapi damel ti kantor (WFO).

Ngan 25 persén pagawé anu kénging damel ti kantor atanapi damel ti kantor (WFO), Samentawis éta, di luar daérah zona beureum, WFH sareng WFO dilarapkeun 50 persén ka 50 persén padamel.

“WFH, upami tiasa, silih berganti supados teu aya anu ngumbara atanapi ngalih ka daérah sanés sareng ieu tangtosna bakal diatur deui ku K / L (menteri / lembaga) sareng ku pamaréntah daérah,” saur Airlangga. Watesan ogé diterapkeun ka pusat perbelanjaan atanapi mall, pasar, ka pusat perdagangan. Teras di réstoran, kios dahareun, kafe, sareng PKL, duanana mandiri ogé di pasar atanapi pusat perbelanjaan.

Jawa barat Oge Kaleubeut Jona beureum,Tapi Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil kabeuratan kedah ngaluarkeun deui Watesan Sosial Skala ageung (PSBB). Alesanna nyaéta Pamaréntah Propinsi Jawa Barat henteu gaduh deui anggaran kanggo nyubsidi warga anu kaéra. “Kami henteu gaduh seueur anggaran deui upami urang kedah PSBB kalayan subsidi, sabab kami museurkeun seueur artos kanggo ngagaleuh topéng, PPE sareng anu sanésna. Kanyataanna sapertos kitu,” saur Emil, Salasa (22/6). / 2021).

Gubernur Jawa Barat Ridwan Kamil nalika nyarios di hareupeun wartawan di Rumah Sakit Sayang Cianjur, Salasa (22/6/2021)(KOMPAS.COM/FIRM TAUFIQURRAHMAN )

Lamun ngabeurlakukeun deui PSBB ,Numutkeun kang Emil, upami PSBB diteguhkeun, bantuan pangan dasar kedah disiapkeun pikeun jalma atanapi warga anu henteu damel di bumi. “Kusabab henteu sadayana tiasa damel ti bumi (WFH). Aya profési mana upami WFH aranjeunna moal tiasa ngasilkeun, sareng éta rada rumit,” saurna.

Maka, Emil ngarepkeun lonjakan kasus Covid-19 di Jawa Barat tiasa turun dina waktos anu payun. “Kami parantos ngalaman ieu di awal taun, janten kami ngarep pola na sami, turun saatos opat minggu. Masih aya 2 minggu deui,” saur Emil. “Tapi, saatos angkat, tong masihan urang liburan deui. Upami urang liburan deui, urang bakal di lapangan berulang kali dina hal ieu, sakitar éta,” pokna Saur kg Emil. red/ Jj S.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>