Published On: Ming, Jun 20th, 2021

Rebuan Santri Disuntik Vaksin Covid-19, Bupati Banyuwangi: Simkuring Bakal Terus Nggenjot Vaksinasi

Share This
Tags
Vaksinasi santri di Pesantren Darussalam, Blokagung, Kacamatan Tegalsari, poe Jum’at (18/6/2021) Harita. (Pemkab Banyuwangi)

Sundanews.net ,- Rébuan murid di Kabupaten Banyuwangi, Jawa Wétan, ngalaman vaksinasi Covid-19. Program ieu kanggo naekeun sareng ngagedekeun target vaksinasi. Salah sahiji murid anu ngalaman vaksinasi nyaéta di Pondok Pesantren Islam Darussalam, Blokagung, Kacamatan Tegalsari, dinten Jumaah (18/6/2021).

“Ayeuna, tingkat panyerepan vaksin di Banyuwangi mangrupikeun anu pangluhurna di Jawa Wétan. Kami bakal terus naékkeun vaksinasi ieu sahingga tiasa dugi ka sakumna masarakat tanpa kecuali. Kalebet muridna,” saur Bupati Banyuwangi Ipuk Fiestiandani dina pernyataan tertulis, Minggu (6/20 / 2021). Di Pondok Pesantren Islam Darussalam Blokagung, saloba 2.330 murid ngiringan vaksinasi Covid-19.

Vaksinasi dijadwalkeun salami tilu dinten, dugi ka dinten Minggu. Salian ti Pondok Pesantren Islam Blokagung, vaksinasi ogé dilakukeun di sababaraha pasantrén Islam anu sanés. Kanggo waktos, éta dilakukeun laun nalika vaksinna sayogi. “Bismillah, ieu usaha babarengan urang, kalebet dawuh ti kiai sareng bu nyai, yén usaha ngajaga kasehatan diri penting pisan dilakukeun,” saur Ipuk.

Samentara éta, Indi Najmu Tsaqib ti Pondok Pasantrén Islam Blokagung ngahargaan perhatian Pamaréntah Kabupatén Banyuwangi kana vaksinasi di pesantren. “Ieu ngabantosan pisan pikeun pasantrén Islam dina kaayaan pandemi Covid-19,” saur pasantrén dzuriyah anu biasa disebut Gus Endi. Pondok Pesantren Islam Darussalam, tambah Gus Endi, ngutamakeun protokol kaséhatan anu ketat. Sadaya murid anu nembé balik ti pakansi diperyogikeun pikeun ngalakukeun tés antigen. Aranjeunna ogé henteu kénging damel di luar pesantren.

“Taun ajaran anyar ieu, kami ogé nyaratkeun sadayana tenaga pengajar di Pondok Pesantren Islam pasti divaksinasi,” jelasna. Ogé maca: Total Penduduk Positip Covid-19 ti Kluster Perayaan di Banyuwangi 45 Jalma Samentawis éta, dugi ka 16 Juni , 2021, panyerapan vaksinasi di Banyuwangi ngahontal 89,9 persén. Persentase nyerep paling luhur di Jawa Wétan, sakitar 334,000 dosis vaksin parantos disuntik tina kuota vaksin 372.570 anu diala. ( KOMPAS.com ). red s.N Jj

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>