Published On: Ming, Jun 20th, 2021

Pembunuhan Pemred di Sumatera belah Kaler, Aji Medan Nyebatkeun Korban Jalmi anu Kritis kana Kasus- kasus Pidana

Share This
Tags
Ilustrasi olah TKP( KOMPAS.com )

Sundanews.net,- Aliansi Jurnalis Independen (AJI) Medan mengutuk penembakan anu nyababkeun pupusna redaksi pimpinan média online lassernewstoday.com, Marasalem Harahap.

Korban Ngantunkeun ditembak dina mobil ku jalma anu teu dikenal (OTK).

“AJI Medan ngutuk rajapati Marasalem Harahap. Naon waé alesanna, aksi kekerasan sareng waspada henteu tiasa dibenerkeun sabab Indonesia mangrupikeun nagara anu dumasar kana hukum,” saurna.

Liston ngaku yén média anu dikokolakeun ku korban dipikaterang kritis kana sababaraha kasus kriminal. Nyatana, média korban ogé sacara konsisten ngawaskeun kasus panyalahgunaan disangka ku pejabat BUMN, perdagangan narkoba sareng judi di Kota Siantar sareng Kabupaten Simalungun. Liston ogé ngadesek pulisi pikeun nalungtik sacara tuntas kasus sareng néwak palaku.

Kasus Marasalem, saur Liston, nambihan daptar panjang kekerasan anu dialami ku wartawan di Sumatera Utara. “Pembunuhan Marasalem Harahap nambihan daptar panjang kekerasan ngalawan wartawan di Sumatera Kalér dina sasih kamari,” saurna.

Samentawis éta, Kepala Hubungan Polda Polda Sumatera Utara, Kombes Pol. Hadi Wahyudi, nyarios yén pihakna teras-terasan ngajajah buktina sareng pernyataan saksi. Pulisi ngaharepkeun yén kasus éta bakal direngsekeun henteu lami sareng palaku bakal ditewak.

“Tim ayeuna nuju damel, ngayakeun panyilidikan, anu dipimpin ku Diréktur Penyelidikan Pidana, Kepala Labfor sareng Kapolri Simalungun, punten doakeun éta supaya segera dikedalkeun,” saur anjeunna ngalangkungan aplikasi obrolan WhatsApp

Témbakanana lumangsung dinten Saptu (19/6/2021) énjing-énjing. Dina waktos éta, korban aya dina mobil nalika ngalangkungan Huta 7, Pasar 3 Nagori Karang Anyer, Kabupatén Simalungun. “Numutkeun ka warga, adi urang mimiti dipendakan dina mobil anu teu jauh ti imahna. Lokasi anu anjeunna mendakan sareng bumi na jarakna 300 méter. Jalma rumah sakit nyarios yén aya tatu pikasieuneun kana pingping kénca, “saur lanceukna korban, Hasanudin Harahap. “Kami naros ka pulisi pikeun jelas-jelas nalungtik sabab maotna adi urang,” tambahna. ( KOMPAS.com). red Jj/s.n

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>