Published On: Ming, Jun 20th, 2021

27 Warga Vietnam Ditewak Maok Lauk di Natuna Dideportasi

Share This
Tags
Sakabéh 27 urang asing (asing) ti Vietnam, palaku mancing haram anu ditéwak ku Kamentrian sareng Perikanan Maritim (KKP) di Laut Natuna, Kapuloan Riau, didéportasi. (KOMPAS.COM/HENDRA CIPTA)

Sundanews.net, – Sajumlah 27 urang asing (urang asing) ti Vietnam anu katéwak dina kasus maling lauk didéportasi. Aranjeunna maling lauk anu katéwak ku Kamentrian sareng Perikanan (KKP) di Laut Natuna, Kapuloan Riau.

Kepala Kantor Imigrasi Kelas I Pontianak, Iwan Irawan, nyarios yén puluhan urang asing badé dikintunkeun deui ngalangkungan Bandara Internasional Supadio Pontianak. Aranjeunna bakal transit di Bandara Internasional Soekarno-Hatta. “Ti 27 urang asing, tahap kahiji nyaéta 24 urang.

Teras dituturkeun ku tilu urang anu sanés, sabab masih ngantosan pengajuanana, “saur Iwan dina pernyataan tinulis anu ditampi ku Kompas.com, Minggu (20/6/2021). Iwan ngajentrekeun yén ti 27 urang nagri, 22 diantarana mangrupikeun utusan ti Pengawasan Sumberdaya Kelautan dan Perikanan Pontianak (PSDKP).

Sedengkeun lima urang anu sanés mangrupikeun utusan ti Pengacara Distrik Pontianak. “Sadayana kalebet kana kasus perikanan haram di daérah laut Indonésia,” saur Iwan. Sateuacan diasingkeun, sadaya urang asing parantos ngalaman uji coba antigen gancang kalayan hasil anu henteu réaktif.

Salianti eta, Imigrasi Pontianak ogé parantos koordinasi sareng Kedubes Vietnam di Jakarta sareng Direktorat Jenderal Imigrasi. “Kami ayeuna dikekang pisan ku bahan-bahan tuangeun pikeun ditahan, janten pangiriman ieu kedah dilaksanakeun langsung, sanaos laun,” saur Iwan. (KOMPAS.com) ,red s.n/ Jj

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>