Published On: Kam, Jun 17th, 2021

Share This
Tags
Sawah Haur Pugur Gambar Atep Kurnia

Cicalengka, sundanews.net

Poto ieu kamari énjing. Ti Stasion Haurpugur tempat karéta lirén, anjeun tiasa ninggali sawah manjang dugi ka tungtung paninggali. Sababaraha parantos dirobih janten fungsi padumukan.

Ti saprak kamari, kuring kantos mikiran kumaha rupana potrét ieu nalika dicandak dina akhir abad ka-19? Kinteun-kinteun masih dina bentuk rawa- rawa, sakumaha tina abadi dina toponim sakitar Cikancung, Cicaléngka, Haurpugur, Rancaékék sareng Majalaya.

Sateuacan poe isuk, kuring terang yén dimimitian dina satengah kadua abad ka-19, pangusaha Éropa di Priangan sering ngayakeun moro rutin unggal taun di daérah anu rawa. Targét moro na nyaéta manuk.

Ayeuna kuring persis dimana kuring nyandak poto kamari.

Kontributor : Atep Kurnia

Peunulis: Atep Kurniawan

Editor : Jajang Jamaludin

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>