Published On: Rab, Jun 16th, 2021

Karajinan Kurung Manuk Turun timurun anu aya Di Kampung Lame,Nagrak LImbangan Garut

Share This
Tags
Rorompok salah sahiji pangrajin kurung ( Gambar Andri s.n )

Garut , sundanews.net ,- 16/06/2021 Di Daerah Garut wetan, masih aya keneh pangrajin Kurung manuk, kusabab ieu karajinan teh turun tumurun tiasa di sebat ti seuseupuh kampung eta, Kumargi ieu kurung masih di jarieun dugi keun ka kiwari, perkiraan aya kana 20 taun- 30 taun minangka Umurna teh, anu alamatna di kp lame, Nagrak desa mekarsari kec. Selaawi kab Garut

Bahkan pernah aya gerakan, duka gertakan wungkul kanggo pangrajin kurung kedah ngagaduhan sertifikat,saur inisial J ,pangrajin anu aya di kampung lame eta, Saur J L Asli orang Lame sanes pandatang anjeunna nyaurkeeun memang aya waktu Uing keur di Panyaba’an ka kota heula, nah aya Kabar tapi ayena mah jeumpeu deui

Tempat ngadamal kurung Gambar Jamaludin s.n

Waktos wartawan sundanews ninggal, ngobrol jeung hiji senior pangrajin kurung di kampung Lame Inisial J , sakitu buktosna kaayaan pangrajin di kp lame jg sakitarna anu aktif nyieun kurung, Imahna anu tadina tempat sare,rapih,bersih, sehat, kalahkah jadi teumpat nyieun kurung, anu di Agul agulkeun aya damelan kurung Leubeut rekor Muri, teu acan aya dorongan ti pihak pamarentah sateumpat anu beuneur- beuneur ngasejahterakeun pangrajin kurung

Tribun Jabar/Firman Wijaksana
Sajumlah warga Kecamatan Selaawi ninngal kurung amanuk pang badagna anu di jieun pangrajin di Alun-alun Selaawi, Kabupaten Garut,, Ahad (11/12/2016).

kasejahteraanna masih jauh dina pangarep+ kahayaang pangrajin, ngabageakeun indung ,Bapak, Pamajikan jeung Anakna ,Lila kalilaan ieu pangrajin Kurung bisa leungit kusaabab, pangabutuh pangrajin nu heunteu kacukupan ku nyieun eta kurung manuk.

Kurung buatan Lame, Nagrak ieu memang ka sebat sae kumargi Anu ngagaduhan mereuk Ebod, anu tos taunan janteun nu nampi Barang, Nagrak jeung sakitarna, tapi sajauh ieu bantuan Ti Pamarentah heunteu rata ka pangrajin, Lamun dina ayana, lamun aya, buktina Saur Jajang salah sahiji pangrajin ; Se’er nu salah sasaran kitu…ari nu tos jalan usaha menang UMKM .ari nu hoyong muka usaha ,maju usaha ngegel curuk ceuk kasarna mah dugi ka buntung curukna.Saur anjeunna bari seurius campur guyon

rorompok Jajang pang rajin kurung ( Gambar jamaludin s.n )

ieu UMKM keur pangrajin Kurung anu aya di kampung Lame, Nagrak , Uluran leungeun ti Pamarentah di hareupkeun pisan ku pangrajin , Mudah mudahan oge Lurah Anyar ayeuna bisa merjuangkeun , kprihatinan, kasusah masyarakatna anu beuneur- beuneur Butuh bantuanna, supaya pangrajin kurung tetap aya, sejahtera, ekonomi maju terus , entong nepikeun ka pareum sapertos pangrajin Boboko, kusabab eleh saing. red / sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>