Published On: Sab, Jun 12th, 2021

Satukangeun Kasuksesanna sareung Prestasina SMP, SMK Bakti Ilham , Nyetak Barudak Bangsa

Share This
Tags
sakola Bakti Ilham ( BI )Jln. Peundeuy No.32, Bojongsalam, Kecamatan Rancaekek, Kabupaten Bandung ( gambar Jamaludin s.n )

Cicalengka Kab Bandung, sundanews.net,- 11/06/2021 SMP & SMK BI (Bakti Ilham) mangrupikeun SMP sareng jenjang jenjang anu ogé ngagaduhan fasilitas asrama. Lokasina di kacamatan. Bandung, tepatna di Jln. Peundeuy No 32, Bojongsalam, Kacamatan Rancaekek, Kabupatén Bandung. Sakola Vokasional BI (Bakti Ilham) didirikeun taun 2010 sedengkeun BI SMP (Bakti Ilham) didirikeun taun 2018 ku murangkalih ti pimpinan agama KH. Ahmad Djazuli, nyaéta Dr. KH Enden Haetami, M.Ag. sareng Hj. Neneng Lina, S.Pd., I., M.M.Pd ,. Ku ngamajukeun Visi sareng Misi anu mulya, nyaéta:

Visi na :

– R =Religius – AM = Akhlak Mulia – PES = Prestasi di singkat RAMPES

Misi na:

– Nyetak Lulusan Agama – Cetak Lulusan kalayan Moral Anu Mulia – Nyetak Lulusan Pinunjul – Cetak Lulusan Siap Gawé sareng Mampuh Bersaing dina Dunya Industri (tambihan kanggo SMK)

Sakola BI dipika reuseup pisan ku warga Cicalengka, khususna daérah Bandung Wétan, kusabab sakola-sakola disiplin tina aplikasi pendidikan formal sareng non-formal (Agama) Ahlak, Budi Perketi sok disebat di sakola ieu, saluyu sareng Visi BI sareng Misi.

Gagasan nyiptakeun SMP,SMK semi-agama dumasar ku Dr. KH Enden Haetami, M.Ag. sareng Hj. Neneng Lina, S.Pd., I., M.M.Pd, I. sareng Misi ogé Visi Mulia; Anjeunna ngagaduhan visi anu mulya, nyaéta ngawangun sakola anu ngadidik jalma anu pangsaéna ti sakumna Indonésia sareng ngahasilkeun lulusan anu tiasa neraskeun cita-cita pamimpin ti sadayana jurusan.

Ideu ieu teras diteruskeun ku ngawangun BI SMP di 2018 sareng perjanjian ideu ieu dipikaharti antara pangurus SMK sareng SMP BI, dimana manajeménana nyaéta putrana nyalira, nyaéta Muhammad Fahmy Hadziqy, S.T., Gr. salaku Kepala Sekolah SMK sareng Fitri Wahyuni, S.IP. salaku Kepala Sekolah, bojona Muhammad Fahri Rizqi, S.pd., Gr (salaku Wakil Kepala Sekolah). Organisasi pendidikan anu munggaran di Kabupatén Bandung Wétan kalayan ideu, misi sareng visi anu hadé, pikeun nyiptakeun lembaga anu disebat SMP BI, Lembaga Pendidikan SMU, anu janten kristalisasi visi bapak sareng indungna.

Obrolan, Wawancara Langsung sareng wartawan Cakrabuananews.com, sundanews.net sareng sakola, SMP Bakti ILham anu dikokolakeun ku sababaraha pangurus na kalebet Muhammad Fahmy Hadziqy, S.T., Gr. Muhammad Fahri Rizqi, S.pd. Gr,sareung Fitri Wahyuni, S.IP, ti saprak 2018, Kanggo narik nonoman anu pangsaéna ti antara, BI nawiskeun beasiswa lengkep pikeun mahasiswa anu ditampi kalayan dukungan dana Tina Kas Yayasan Bakti Ilham , anu dina waktos éta ngagaduhan latar pendidikan formal sareng agama anu kiat.

BI salawasna nyayogikeun anu pangsaéna sareng ogé Yayasan Bakti Ilham ngagaduhan program pikeun ngadukung program pendidikan wajib 12 taun, kalayan program motong biaya pendidikan 100% dugi Kalulusan dina kategori YatimPiatu, diskon 50% pikeun kategori Anak Yatim. Sareng aya kénéh seueur program potongan biaya pikeun ngirangan biaya pendidikan .. sadayana diskon ieu diterapkeun di tingkat SMP sareng SMK, rencana ieu ti mimiti 2019- 2020 Dugi ka kiwari ayena 2021-2022. Saur Muhammad Fahri Rizqi, S.pd. gr

Katerangan ti Muhammad Fahri Rizqi, S.pd. Gr, ngeunaan akreditasi sakola Bakti Ilham (BI), asalna tina akreditasi A. 2018 masih diakreditasi per jurusan kejuruan… Ayeuna TKJ A Jurusan TKR B gaduh akreditasi, Perbankan henteu acan diakreditasi, Peraturan anyar ngeunaan konvérsi dikaluarkeun, intina nyaéta akreditasi henteu deui per departemen tapi per sakola .. saatos ngarobih 2 jurusan A sareng B sareng akreditasi anu henteu acan, nyaéta jurusan PBS janten hasil akréditasi na pikeun sakola (SMK) nyaéta B. Upami SMP Diakreditasi B di 2019. [ cakrabuananews] red / sundanews

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>