Published On: Sab, Jun 12th, 2021

Saatos Rame Meseun Tuangeun BTS, 32 McDonald’s di Jakarta di sangsi

Share This
Tags
Outlet McDonal’s Gaplek, Pamulang, Tangerang Kidul, muka sareng nutup jasa pikeun supir taksi motor online (ojol) anu nampi pesen menu BTS Meal. Hal éta dilakukeun ku réstoran fast food saatos nyababkeun garis panjang supir ojol dinten Rebo (9/6/2021) siang. (KOMPAS.com/Muhamad Isa Bustomi)

Jakarta, sundanews.net,- Lobana 32 toko McDonald’s (McD) di Jakarta ditampi ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta. Sanksi ieu ditumpukeun saatos sajumlah rame di toko McD dipicu ku peluncuran promo menu makan BTS. “Janten kusabab aya riungan anu luar biasa, Satpol PP nyandak léngkah pikeun ngégél sareng (ngabantosan) TNI, Polri, Satgas, sareng samentawis ditutup 1×24 jam,” saur Wakil Gubernur DKI Jakarta Ahmad Riza Patria nalika patepung di DKI Jakarta Balé Kota., Rebo (9/6/2021).

Tina 32 toko anu dibéré tindakan, 20 di antawisna samentawis ditutup. Samentawis éta, 12 toko anu sanésna dibéré sangsi tinulis. Ieu mangrupikeun toko McDonald’s anu ditampi ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta:

1. McDonald’s Jalan Panjang Kalurahan Kebon jeruk (ditutup 1×24 jam)

2. McDonald’s Green Garden Kebon Jeruk (ditutup 1×24 jam)

3. McDonald’s Puri Kembangan (ditutup 1×24 jam)

4. McDonald’s Jalan Citra 7 Blok B.02 No. 28-31, RT 6 RW

5, Tegal Alur, Kalideres (ditutup 1×24 jam) 5. McDonald’s Jalan Taman Alfa Indah Kebon Jeruk (ditutup 1×24 jam)

6. McDonald’s Jalan Palmerah Barat (ditutup 1×24 jam)

JAKARTA PUSAT

1. McDonald’s Stasiun Gambir (ditutup 1×24 jam)

2. McDonald’s Cideng (ditutup 1×24 jam)

3. McDonald’s Kramat Raya (ditutup 1×24 jam)

4. McDonald’s Raden Saleh (ditutup 1×24 jam)

5. McDonald’s Pegangsaan (ditutup 1×24 jam)

6. McDonald’s STC Senayan (ditutup 1×24 jam)

Jakarta Barat

1. McDonald’s Jalan Sultan Hasanudin Keluaran Melawai (teugoran sacara di tulis )

2. McDonald’s Plaza 1 Pondok Indah (teugoran sacara di tulis )

3. McDonald’s Cilandak Jalan Cilandak KKO (teugoran sacara di tulis )

4. McDonald’s Mampang (teguran tertulis)

5. McDonald’s Jalan Ragunan Raya, Kelurahan Jati Padang (teugoran tertulis)

6. McDonald’s Stasiun MRT Cipete Raya (teugoran sacara di tulis )

7. McDonald’s Plaza Kalibata Pancoran (teugoran sacara di tulis)

JAKARTA UTARA

1. McDonald’s Muara Karang Jalan Muara Karang Barat (teguran tertulis)

2. McDonald’s Sunter (ditutup 1×24 jam)

3. McDonald’s Gading Kirana (Kirana Boutique Office) Jl Boulevard Raya (ditutup 1×24 jam)

4. McDonald’s Artha Gading (ditutup 1×24 jam)

5. McDonald’s Ancol (ditutup 1×24 ja

Kapala Hubungan Publik Polda Metro Jaya Kombes Yusri Yunus ngajelaskeun, sajauh ieu kasus antrian promo BTS Meal parantos ditangani ku Satpol PP anu nimpah nyegah ku ngabubarkeun sajumlah jalma. “Ti Satpol PP, penting urang lirénkeun aranjeunna ti heula ngabubarkeun. Kami bakal ngégél McDonald’s, anu dilaksanakeun ku Satpol PP. Aplikasi dititah ditutup. Nalika urang leumpang, urang ngantosan naon,” saur Yusri, Rebo (9/6/2021). Salaku tambahan, pulisi sareng Satpol PP parantos nekad ku masihan serat peringatan ka sababaraha toko McD saatos naroskeun pikeun nutup jasa pemesanan BTS Meal.

Réspon ti Diréktur Komunikasi Mitra McDonald’s

Indonésia urang Indonesia, Sutji Lantyka, nyatakeun yén pihakna bakal nerapkeun sistem muka sareng nutup paréntah pikeun mésér BTS Meal. Ieu pikeun nyingkahan ngawangun ulang antrian anu nyababkeun ramé.

Salaku tambahan, Sutji ogé naros ka konsumén pikeun henteu hariwang ngeunaan kasadiaan produk BTS Meal. Anjeunna negeskeun, produkna henteu ngan ukur sayogi sadinten, tapi kanggo sasih payun. “Janten, sadaya palanggan henteu kedah buru-buru sareng hariwang ngeunaan kehabisan produk ieu,” saurna.

Sutji ogé nyarios yén McDonald’s Indonesia ngucap sukur pikeun sumanget masarakat pikeun produk BTS Meal. Panutupan outlet ayeuna, saur Sutji, mangrupikeun léngkah pikeun masihan prioritas kana kaamanan sareng kaamanan konsumén sareng konsumén McDonald. “Panutupannana dilakukeun samentawis, pikeun ngahindaran ramé drive antrian sareng pangiriman pangiriman. Kami nyungkeun hapunten anu kasulitan,” saurna. ( Kompas.com ), red/sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>