Published On: Jum, Jun 11th, 2021

Latihan Padepokan Seni Sunda Anu aya di Kota, Kab Ciamis

Share This
Tags
teumpat Latihan padepokan Ci bogo [ gambar Dedi wahyudi s.n ]

Ciamis , sundanews.net,- Matak resep katingalina urang sunda mopoleh kana seni budayana Jurnalis sundanews, tilu poe tilu peting kukuluyuran ti karawang kapurwakarta nepi ka pameungpeuk Garut timimiti bungbulang cikeuleut cikajang terus ka Limbangan nepi ka pamoyanan pageur ageung situ lengkok panjalu rekliputan seni budaya sunda masih aya anu nyaah keneh kaneh urang sunda nyaah kana asal usul arti sunda nusa benarna, Urang kudu apal kana purwadaksina urang sunda anu sili asu sili asa sili pikanyaah laku lampah ucap anu meureunah,

Nepi ka hiji lebur kampung dusun talang sari Desa Lumbung kacamatan Lumbung Kabupaten Ciamis, Peuting jumaah tos maca Surat Yasin anu biasa disebut Yasinan ceuk urang leumbur mah, papangih jeung Mamat Junaedi Bah Ajat Bah Eli Bah Unus Bah Dadang di ajak ka Padepokan seni sunda cibogo desa sadewata Jeung Padepokan seni sunda Jaga nala sakti sesepuh ti Lumbung Kabupaten Ciamis, pas pisan keur aya anu latihan penca silat jaipong deugung kacapi suling kawih cianjuran kawih pageur ageungan calung karinding ceuleumpung sakabeh parkakas alat kasenian ampir aya kabeh di dua Padepokan,

Bah Ajat asli urang Lumbung dinas dipertanian tos pangsiun balik ka kampung na Lumbung papangih jeung Mamat. Eli. Dadang. Unus nyieun Padepokan saking nyaah kana seni budaya sunda. Ajat mere nyaho asal tiasal sunda timimiti salaka nagara taruma nagara karajaan pajajaran karajaan panjalu ciung wanara jeung nulainna rek ngawawan cara Salah sahiji tokoh sunda ker ka kota Bandung tos bade tilu ahad tapi dipadepokan nana mani rame anu datang ti anu reuk dionat anu reuk jarah kamakom karamat anu reuk latihan seni budaya sunda da sadaya gambeulan aya pangung jang pagelaran jeung nulain area teumpat anu laluasa kurang Lewis dua hektaran dipake jang sagala kagiatan anu aya hubungan nana jeung kasundaan Jurnalis Sundanews. net/Cakrabuana news ningali sagala kagiatan kasundaan nepi ka subuh ( Dedi Wahyudi s.n)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>