Published On: Kam, Jun 10th, 2021

Sembako Bakal Keuna PPN, Sri Mulyani Bantah Heunteu Ngadukung Pamulihan Ekonomi

Share This
Tags
Sembako Bakal beunang PPN, Sri Mulyani Bantah Heunteu ngadukung Pamulihan Ekonomi

Jakarta ,sundanews.net ,- Menteri Keuangan Sri Mulyani Indrawati nolak pamanggih yén pamaréntah henteu ngémutan pamulihan ékonomi kusabab rencana panerapan Pajak Nilai Ditambah (PPN) kana kabutuhan poko. Bendahara nagara ngungkabkeun yén unggal kabijakan pajeg anu dilakukeun ku pamaréntah, kalebet panerapan PPN kana kabutuhan poko, bakal tumut kana kaayaan pandemi sareng pamulihan ékonomi. “Teras (rencana PPN pangan) ditiup saolah-olah éta mangrupikeun hal anu bahkan henteu ngémutan kaayaan dinten ayeuna. Sanaos dinten ieu fokus kami pikeun mulangkeun ékonomi,” saur Sri Mulyani dina Rapat Kerja sareng Komisi XI ti Déwan Perwakilan Rakyat Indonésia, Kemis (10/10). 6/2021).

Sri Mulyani nyatakeun yén pamulihan ékonomi mangrupikeun téma utama pamaréntah taun ayeuna sareng taun payun. Kukituna, mustahil pikeun ngalaksanakeun hal-hal anu berdampak negatif kana pamulihan ékonomi. Salaku buktina, Sri Mulyani bakal tetep ngadukung sareng nyayogikeun bantosan sosial pikeun masarakat sareng insentif pikeun usaha alit, sedeng sareng ageung.

“Kami bakal ningali anu mana anu parantos diuntungkeun ti Covid-19, anu parantos pencét, anu naék gancang, sareng sajabina. Bahkan ayeuna, kami dipénta (ku Présidén Jokowi) pikeun (ngabantosan) jalma anu naék langkung lambat, “saur Sri Mulyani.. Salajengna anjeunna ngungkapkeun yén pamaréntah bakal ngabahas sababaraha révisi kana bekel pajak sareng DPR. Tilas Diréktur Ngatur Bank Dunia ngaku yén kaputusan anu dicandak henteu tiasa nyugemakeun sadaya pihak sanaos sadayana satuju yén APBN kedah séhat deui. “Tapi éta séhat bari ngajaga moméntum pemulihan, éta kedah dipilih atanapi dijaga sareng dikeulolakeun kalayan ati-ati. Ieu anu bakal kami ngajelaskeun ka DPR sapinuhna, ngeunaan naha waktuna kedahna ayeuna? Naha yayasanna sapertos kieu? , “pokna Sri Mulyani. [ Kompas.com ], red Sundanews

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>