Published On: Kam, Apr 29th, 2021

Samangtna Tunanetra di Majalengka Maca Al Quran

Share This
Tags
Siswa SLB YPLB Majalengka ieu diajarkeun pentingna tolabul ilmi “Ilmu agama” termasuk ngaji. (Foto: Bima Bagaskara/detikcom)

Sundanews.net. MAJALENGKA, – Watesan henteu janten halangan pikeun jalma buta di Majalengka dina ibadah dina bulan Ramadhan 2021. Kitu ogé puluhan murid di SLB A YPLB Majalengka, Babakan Jawa Village. Murid sakola khusus YPLB Majalengka ieu diajarkeun ngeunaan sagala rupa élmu agama kaasup Al-Quran. Éta sigana bakti pikeun ngalaksanakeun kagiatan tararus ramadan ku maca Al-Quran Braille. Aranjeunna dipandu ku guru anu ogé buta.

“Kegiatan Pondok Pesantren Islam Ramadhan ieu rutin unggal taun sareng alhamdulillah taun ayeuna masih tiasa dilaksanakeun di tengah pandemi,” saur Saefuddin, Wakil Kepala SLB A YPLB Majalengka nalika ditepungan ku detik.com, Senén, 19 April 2021.

Murid buta ieu sumanget pikeun ilubiung dina kagiatan tadarus ku maca Al-Quran Braille. “Janten anu ngiringan ngiringan jalma buta. Aranjeunna nganggo Braille Al Quran, janten aranjeunna maca ku ramo,” sa Sauruddin. Samentawis éta, Solehudin, guru Al Quran braille di SLB A YPLB Majalengka, ngungkabkeun yén minat murid diajar maca Quran salami Ramadhan parantos ningkat.

“Ramadhan ieu, minat diajar Braille Al Quran lumayan tinggi kusabab hoyong nyéépkeun waktos tadarus sareng maca Quran,” saur Solehudin.





Anjeunna ngajelaskeun yén maca Quran Braille ngagaduhan kasusah nyalira. Jalma buta kedah ngagaduhan raos anu keuna. Dipaké pikeun ngabédakeun huruf dina Al-Quran Braille. “Nalika nyarioskeun tingkat kasulitan Alqur’an Braille, aya sababaraha faktor, éta kedah dirojong ku keuna anu seukeut. Janten peryogi waktos pikeun ngasah seukeutna ramo pikeun ngabédakeun huruf tina anu sanésna,” saur anjeunna .

Irma, murid SLB A YPLB Majalengka, ngungkabkeun yén maca Quran Braille babarengan sareng réréncanganna dina waktos Ramadhan parantos janten kagiatan rutin unggal taun. “Leres, dina bulan Ramadhan, maca Alquran tadarusan unggal dinten. Upami henteu di dieu (SLB), maka baca nyalira di bumi,” saur Irma.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>