Published On: Kam, Apr 29th, 2021

Mahar Fantastis Nikahan Ustaz Abdul Somad sareung Fatimah Az Zahra

Share This
Tags
Foto: dok YouTube UAS

Sundanews.net. Surabaya,-Mahar nikahna Ustaz Abdul Somad (UAS) sareng Fatimah Az Zahra Salim Barabud (19) lumayan hebat. Mahar 244 gram emas aya dina ratusan jutaan.

Mahar ieu nembé dipanggihan saatos Fatimah sumping ka KUA Peterongan, Jombang sareng ramana sareng indung kandungna, Salim Sholeh Barabud (52) sareng Bibi Kulsum (52) pikeun ilubiung dina upacara kawinan.

“Kami naros ka calon panganten pameget naon? Tadi paménta dikintunkeun kanggo 244 gram emas. Cenah asistén UAS, calon pamajikan parantos aya perjanjian sareng UAS nyungkeun mas kawin 244 gram emas,” saur Kepala KUA Peterongan Abd Ghofur di Jalan Brawijaya, Kecamatan Peterongan, Salasa (27/4/2021).

Nilai mahar anu bakal dipasihkeun ku UAS ka Fatimah lumayan hebat. Dumasar harga logam mulia, mahar diperkirakeun Rp 213 juta.

Hanjakalna, dugi ka ayeuna teu aya kapastian perkawis waktos sareng tempat dimana akad nikah Ustaz Abdul Somad sareng Fatimah bakal dilaksanakeun. KUA Peterongan masih ngantosan kadatangan lalaki anu ngagaduhan getih Malayu pikeun nikah. Saatos éta, teras tangtoskeun waktos sareng tempat akad nikah. “Kanggo palaksanaan akad nikah, éta sadayana gumantung ka UAS. Bapana Fatimah nyarios yén anjeunna henteu tiasa nangtoskeun dintenna, ngantosan UAS sumping.

Tanggal perkawinan anu nangtoskeun UAS, kusabab UAS sibuk pisan sareng jauh,” jelas Ghofur. Samentawis éta, Fatimah nikah di KUA Peterongan, Jombang tanpa dibarengan ku calon salakina. Dugi ka ayeuna, teu aya kapastian nalika lalaki berdarah Malayu ieu tiasa sumping ka Kota Santri pikeun ngurus nikahna. Kapala Ghofur nyarios yén Fatimah sumping nuturkeun rapak kamari jam 08.30 WIB. Budak awéwé, padumukan Perumahan Kepuh Permai, Désa Kepuhkembeng, Kacamatan Peterongan, sumping sareng bapakna sareng indung kandungna, Salim Sholeh Barabud (52) sareng Bibi Kulsum (52

Salim sumping salaku wali perkawinan ti Fatimah. Salaku tambahan, kadatangan Salim sareng Bibi ka KUA Peterongan ogé masihan persetujuan tertulis ka Fatimah yén UAS bakal nikah. Rapak ngan ukur sajam, dugi ka 09.30 WIB. “Panganten pameget anu umurna kirang ti 21 taun kedah ngagaduhan ijin tertulis ti kadua kolot. Kolotna satuju,” saur Ghofur.

Anjeunna mastikeun yén UAS henteu acan tiasa sumping di KUA Peterongan pikeun ngalakukeun rap. Juragan nami lengkepna Abdul Somad Batubara, ngan ngintun asisténna pikeun sumping ka KUA sareng kulawarga Fatimah énjing-énjing. Kesibukan sareng jarak anu janten sabab. “Asistén UAS sumping negeskeun yén sarat éta leres-leres leres. Upami éta kirang, naon anu bakal ditepikeun ka UAS,” jelas Ghofur.

Pernikahan Ustaz Abdul Somad sareng Fatimah didaptarkeun ku Modin di Désa Kepuhkembeng, Anang Khoirudin ka KUA Peterongan tanggal 6 April 2021. Ieu saluyu sareng doméstik Fatimah di Perumahan Kepuh Permai Blok D4, Désa Kepuhkembeng, Kacamatan Peterongan. KUA nyatakeun yén rencana akad nikahna bakal dilaksanakeun tanggal 17 Méi bulan payun. Ternyata Fatimah parantos nikah sareng Ustaz Abdul Somad. Rencana ikatan suci aranjeunna henteu gumantung kumaha umur. Kusabab UAS umurna 24 taun langkung lami tibatan calon pamajikanana.

Fatimah nembé yuswa 20 taun tanggal 1 Oktober. Fatimah mangrupikeun kalima tina tujuh anak ti pasangan Salim Sholeh Barabud (52) sareng Bibi Kulsum (52). Budak awéwé anu geulis ieu, murid-muridna terang kana Al-Qur’an ku haté. Samentawis éta, Ustaz Abdul Somad yuswa 44 taun.

Lalaki anu lahir di Kabupaten Asahan, Sumatera Kalér, 18 Méi 1977, boga status duda sareng hiji anak saatos cerai Mellya Juniarti tanggal 12 Januari 2021. Anjeunna kadaptar salaku warga Désa Koto Perambah, Kacamatan Kampa, Kabupatén Kampar, Riau. Anu ngagaduhan nami Abdul Somad Batubara mangrupikeun lulusan Universitas Al-Azhar-Mesir, Dar El Hadith El Hassania-Karajaan Maroko, sareng Universitas Islam Omdurman-Sudan.( DetikNEWS) —[ Red sundanews ]

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>