Published On: Rab, Apr 28th, 2021

Turangga Cakraudaksana :” Aksi Guru Honor leumpang ka Istana Nagara, Citra Goreng Pendidkan di Kabupaten Bekasi”

Share This
Tags
Gambar L4.com Enoh .S

Sundanews.net,-KABUPATÉ BEKASI – Guru Non Personel Pendidikan Personel (GTK) anu anggota Front Pembela Kehormatan Kabupatén Bekasi ngalaksanakeun pawai panjang ka istana nagara, pikeun curhat ka Présidén Républik Indonésia Joko Widodo (Jokowi) dina Senén (26/04/2021). Pawai panjang anu dimimitian ti Kantor Bupati Bekasi dugi ka Istana Présidén salaku bentuk milarian kaadilan tina kateuadilan anu dialaman ku sababaraha Guru Kehormatan anu anggota FPHI sareng sok ngadukung perjuanganna pikeun aspirasi anu Pamaréntah Kabupatén Bekasi teu dipalire.

Andi Heryana dina pernyataan pers na nyarios, “Senén, 26 April 2021 tabuh 09.00 WIB, urang bakal ngamimitian payuneun Kantor Bupatén Bekasi nuju karaton pikeun ngobrol sareng Présidén Jokowi, sareng urang bakal lirén di Komnas Ham. “Kami bakal nganteurkeun kezaliman anu urang alami,” saurna Andi ogé negeskeun yén Non ASN GTK bakal tahan saminggu payuneun Istana Présidén Indonésia.

“Targét kami nyaéta saminggu payuneun istana pikeun ngaluarkeun kaadilan ka Présidén Jokowi,” saur Andi. Numutkeun ka Andi Heryana, tindakan ieu dilakukeun kusabab kahariwang sareng kagoréngan Kabupatén Bekasi Non ASN GTK, anu sering ngalaksanakeun tindakan pikeun nyalametkeun Kabupatén Bekasi tina tuduhan korupsi sareng panyalahgunaan otoritas sareng jabatan, jelasna. “Kami nyungkeun panyalindungan hukum sareng kaadilan ti Présidén Républik Indonésia, . pa Jokowi”.

“Ieu ngan ukur pikeun nyalametkeun Kabupatén Bekasi ka hareup ti jalma-jalma (pejabat anu nyalahgunakeun wibawa sareng jabatanana ogé ngaleungitkeun kateuadilan ieu), Nungtut Andi, tindakan moral anu anjeunna lakukeun dugi ka ayeuna ditujukeun pikeun nyalametkeun Kabupatén Bekasi sareng Républik Indonésia umumna. Nanging, kanyataanna nyaéta pihakna gantina dibéré labél Non ASN GTK anu parantos ngagaduhan sikep henteu cekap salaku Pendidik sareng Personil Pendidikan.

“Hanjakalna deui, hak kami (gaji / jasa tenaga kerja) henteu dibayar salami 4 bulan, mimitian ti Januari dugi ka ayeuna. Kami ngalakukeun ieu ngan ukur pikeun milarian kaadilan ku cara kondusif, “jelas Andi. Dina pamantauan kru média, aksi pawai panjang ngalangkungan guru kehormatan dugi ka 21.00 WIB dinten Senén wengi, aranjeunna dugi ka daérah Kalimalang, Bekasi Wétan.

Andi nambihan yén pamilon Long march bakal beristirahat di masjid anu paling caket, pokna.Andi nambihan yén pamilon Long march bakal beristirahat di masjid anu paling caket, pokna. Di tempat anu misah, Kepala LSM Benteng Bekasi, Turangga Cakraudaksana, nyarios ka kru média via telepon sélulérna, Senén 26/04/2021, “anjeunna prihatin pisan kana naon anu kajantenan ayeuna, tindakan ti guru honorarium anu ngalaksanakeun pawai panjang jelas-jelas ngagambarkeun potrét pendidikan di Kabupatén Bekasi sareng kurangna kaseriusan Pamaréntah Kabupatén Bekasi, khususna Bupatina Bekasi dina ngungkulan aspirasi sareng pamaréntahan guru kehormatan, saur Turangga.

Turangga nambihan yén Dinas Pendidikan sareng Kabudayaan salaku pihak anu kompeten kedah nyayogikeun solusi anu pangsaéna tibatan diintervensi sareng bahkan ngaéorkeun guru kehormatan ku mecat guru kehormatan vokal anu sok nyuarakeun aspirasi na, kalayan aksi pawai panjang guru ngahormat leumpang ka istana nagara, “ngagambarkeun kualitas, sareng kualitas pendidikan di kabupatén Bekasi, tercemar kusabab Pamaréntah Kabupaten Bekasi anu nganggap enteng éta,” saur anjeunna (red)

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>