Published On: Ming, Apr 25th, 2021

Nasib Awak KRI Nanggala-402 Teuacan Bisa Dipastikeun, TNI Siapkeun 2 Cara Evakuasi Kapal Selam

Share This
Tags
TNI AL nunjukeun bukti serpihan KRI Nanggala-402 di Base Ops Lanud I Gusti Ngurah Rai, Bali.(Kompas.com/ Imam Rosidin)

Sundanews.net. DENPASAR,-TNI teu mastikeun kaayaan 53 awak awak KRI Nanggala-402 anu dinyatakeun dilelepkeun di perairan kalér Bali. Kusabab dugi ka ayeuna teu acan aya bukti anu otentik naha éta dinyatakeun maot atanapi hirup. “Kami henteu tiasa ningali kumaha korban parantos ditepikeun ku ngan ukur ieu (bukti asli) sabab kami henteu acan pendak pikeun salah sahiji korban, janten kami henteu tiasa ngaduga kaayaan korban sareng sajabina,” saur Kepala Staf Staff Angkatan Laut Indonésia (KSAL) .

Laksamana Yudo Margono di Base Ops Lanud I Gusti Ngurah Rai Bali, Saptu (14/4/2021). Anjeunna ngaharepkeun yén kapal bakal gancang dipendakan sareng évakuasi awak tiasa dilaksanakeun. “Harepan kami nyaéta kalayan évakuasi énggal kami tiasa nangtoskeun (kaayaan awak awak) kusabab teu aya buktina puing-puing ti para korban janten kami henteu tiasa ngaduga,” saurna. Ogé baca: KRI Nanggala-402 kauninga dina jero 850 méter, ieu kasusah anu disanghareupan ku tim

Teknik evakuasi

Yudo nyarios yén sababaraha téhnik évakuasi parantos direncanakeun. Téhnik évakuasi ieu saluyu sareng standar The International Submarine Escape and Rescue Liaison Office (Ismerlo). Indonesia bakal kéngingkeun bantosan ti nagara-nagara anu janten anggota Ismerlo. Métode évakuasi anu munggaran nyaéta metode ditiup. Cara ieu dilakukeun ku ngalebetkeun selang kana pipa dina kapal selam anu bakal ngangkat kapal selam naék.

“Janten di kapal selam aya pipa anu tiasa dicelupkeun sareng bungkus beuleum supados tiasa naék,” jelasna. Cara anu kadua nyaéta ku diangkat nganggo robot anu tiasa dilakukeun ku kapal milik Singapura, nyaéta MV Switf Rescue. “Swift Rescue Singapura ogé ngagaduhan kapal selam mini anu nyayogikeun robot dina handapeunana pikeun masang peralatan,” saurna. Sakumaha dipikaterang, KRI Nanggala-402 dinyatakeun dilelepkeun di perairan kalér Bali. Ayeuna TNI masih mastikeun lokasi kapal ieu. Nanging, lokasina nguatkeun dina titik magnétisme anu kuat kalayan jero 850 méter.(kompas.com),—Jj/sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>