Published On: Sab, Apr 24th, 2021

Ngeunaan Solat Idul Fitri 2021, Pamarentah Kota Bandung menta panitia ngayakeun Simulasi

Share This
Tags
Simulasi solat Idul Fitri

Sundanews.net, – Bandung ,Asup ka minggu kadua Ramadhan, wacana ngagungkeun Idul Fitri 2021 parantos mimiti janten topik anu panas. Salian ti larangan pulang, sholat Idul Fitri ogé kaancam dilaksanakeun di imahna masing-masing upami kaayaan henteu ngamungkinkeun.

Masih aya wabah mematikan anu mimiti kapendakan di Cina, pamarentah teras ngabahas sababaraha upaya pikeun ngirangan paningkatan Covid-19 saatos bulan Ramadhan réngsé. Salah sahijina sapertos anu parantos dilakukeun ku Pamaréntah Kota (pamaréntahan kota) Bandung, anu maréntahkeun warga anu engkéna janten panitia solat Idul Fitri taun 2021, ngayakeun simulasi pikeun mastikeun yén protokol kasihatan Covid-19 nyaéta dilaksanakeun.

Oded M Danial salaku Walikota Bandung nyarios yén hal éta dilakukeun supaya solat Idul Fitri langkung teratur sareng diawasi, sahingga protokol kasihatan langkung dijaga. “Janten urang bakal nyayogikeun pendidikan ka masarakat. Ti saprak ayeuna, Idul Fitri parantos mimiti bersosialisasi, kusabab Bandung mangrupikeun salah sahiji hal anu diidinan ngalaksanakeun sholat Idul Fitri tina kabijakan pusat,” saur Oded M Danial, Saptu, 24 April 2021.

Walikota Bandung ogé nyarios yén Pasukan Tugas ngagaduhan kawajiban pikeun terus sosialisasi ieu ka umum. “Solat Idul Fitri diijinkeun tapi disayogikeun protokol kasihatanna ketat. Nyatana, unggal tempat anu diayakeunana kedah ngagaduhan panitia sareng nyiptakeun simulasi, sareng éta kedah didaptarkeun sareng Pasukan Tugas Kelurahan,” saurna, salaku dicutat ku Pikiran-Rakyat.com ti Antara.

Salaku tambahan, pikeun kagiatan ziarah ka tempat pamakaman, Oded M Danial ogé nyarios yén bakal aya pengawasan pikeun ngaleutikan panyebaran Covid-19 dina suasana Idul Fitri 2021. Ogé Dibaca: Persib vs Persija, Nyanghareupan Babak Final, Robert Rene Alberts Henteu Hoyong Shooting Shooting pinalti “Kanggo ngawaskeun kagiatan ziarah di kuburan, ti ayeuna kuring nyungkeun Mr. Ema (Kepala Pasukan Tugas Covid-19) ogé disosialisasikeun. Ku usaha sapertos kieu, mudah-mudahan urang tiasa ngasilkeun anu pangsaéna,” saur anjeunna .

Di sisi sanésna, Tedi Ahmad Junaedi salaku Kapala Menteri Agama Kota Bandung nyarios yén dumasar kana peraturan Kamenterian Agama (Kemenag) Kota Bandung kénging ngayakeun solat Idul Fitri. “Kusabab leres yén zona jeruk sareng zona beureum henteu kénging, samentawis kota Bandung mangrupikeun zona RT hejo 93,37 persén. Ieu ngandung harti yén palaksanaan lebaran tiasa patuh sareng standar protokol kaséhatan anu ketat,” saurna. Anjeunna ogé nyungkeun engké di unggal pamakaman, petugas diperingatkeun pikeun ngawasi protokol kaséhatan.

“Kusabab kaseueuran kuburan di Bandung disusun rapih, dibénténg atanapi dipager, janten tiasa diatur sabaraha menit ziarah pikeun nyegah akumulasi jalma,” saurna.(PR.com) ,-Jj/sundanews.net





			

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>