Published On: Jum, Apr 23rd, 2021

Puji Megantari Juara Favorit Pasanggiri Jaipongan Kategori Rampak budak

Share This
Tags
Puji Megantari .Gambar fb

Sundanews.ne,- Sumedang , Puji Megantari (12), murid kelas V SDN Cijati, Kacamatan Situraja, Kabupatén Sumedang, lahir di Sumedang, 7 Juni 2009, anu dumuk di Dukuh Cilimus RT 004 RW 002, Désa Mekarmulya, Kacamatan Situraja, Kabupatén Sumedang, hasil janten juara favorit Pasanggiri Jaipongan pasanggiri dina katégori murangkalih. Kegiatan ieu diayakeun ku Gratify Event Organizer dina dinten Sabtu, 27 Maret 2021. Anu dihadiran ku sakitar 40 paserta ti sagala rupa kategori.

Numutkeun Gun Gun Kencana, bapak Puji Megantari nyarios yén anjeunna ngahaja ngadaptarkeun putrana pikeun ngiringan pasanggiri Pasanggiri Jaipong sahingga bakat, méntalitasna langkung kuat sareng diasah. “Purti, kuring ngiringan pasanggiri jaipongan dina katégori barudak Rampak Sekar. Kuring ngahaja ilubiung dina kompetisi anak kuring salaku alat diajar ngasah bakat jeung méntalitasna. Sareng alhamdulillah, kuring kéngingkeun juara favorit, “saurna dina Salasa (30/3/2021) di tempat kagiatan.

Dina nada anu sami, Teti Sumiati, indung Megantari, nyarios yén sanaos anjeunna ngan saukur latihan kirang ti sataun, anjeunna ngaku yén bakat budakna parantos mimiti nunjukkeun. “Sanaos nembe latihan genep bulan di studio seni milik Ade, tapi bakat parantos berhasil kéngingkeun juara favorit,” jelasna.

Anjeunna ngaharepkeun murangkalih na sanés ngan ukur ngabdi ka sepuhna tapi ogé tiasa manpaat pikeun tanah air sareng bangsa. “Harepan urang, salaku kolot, janten murangkalih anu bakti sareng manpaat pikeun sadayana, khususna dina bidang jogét jaipong. Mudah-mudahan urang bakal janten anu pangsaéna anu salawasna ngajungjung seni tari jaipong janten seni budaya karuhun anu kedah urang lindungi sareng dijaga salaku warisan pikeun urang Sunda, “ngarep-ngarepna. [ Fathul Arif – korsum.id]— Jj/sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>