Published On: Ming, Apr 18th, 2021

Prabowo Nyieun Denwalsus, LaNyalla Mattalitti: Naon Urgensina?

Share This
Tags
Ketua DPD RI AA LaNyalla Mahmud Mattalitti dina waktos kunjung ka Lantamal VII di Kupang, NTT sababaraha poe tos kaliwat. Foto: Humas DPD RI.

Sundanews.net ,- SURABAYA – Pupuhu DPD RI AA LaNyalla Mahmud Mattalitti ngritik Menteri Pertahanan (Menhan) Prabowo Subianto anu ngawangun Detasemen Penjaga Khusus (Denwalsus) di Menteri Pertahanan (Kemenhan).Sénator ti Jawa Wétan ditaroskeun mendesak pikeun ngawangun kakuatan élit di Menteri Pertahanan. Kusabab, dugi ka ayeuna, tamu nagara nampi pangiringan prioritas ku TNI / Polri unggal-unggal nganjang ka Indonésia.

“Tamu nagara parantos nampi pangiringan sareng kaamanan khusus ku Polda Nasional Indonésia, janten naon anu sanésna kakuatan pangawal kedah dibentuk?” saur LaNyalla dina siaran persna di sela-sela istana anjeunna di Surabaya, Jawa Wétan, Minggu (18/4).

Sumawona, mantan ketua PSSI, Denwalsus, anu cenah ngalaksanakeun tugas protokol ieu, diwangun ku tilu diménsi TNI, nyaéta Angkatan Darat (AD), Angkatan Laut (AL) sareng Angkatan Udara (AU). “Tong hilap Menteri Pertahanan mangrupikeun lembaga sipil sanaos ngurus urusan pertahanan nasional,” saur alumni Universitas Brawijaya Malang.

LaNyalla henteu merhatoskeun niat alus Prabowo Subianto, anu badé nampilkeun inohong militér Indonésia anu ganteng di panon tamu anu diulem. “Nanging, naon anu pentingna? Éta anu kedah diperhatoskeun kalayan ati-ati. Kuring henteu mendakan gancangan ngadirikeun lembaga ieu (Denwalsus), “saur pupuhu Déwan Kahormatan Kadin Jawa Timur.

Sateuacanna di beritakeun yén juru bicara Menteri Pertahanan Komunikasi Publik sareng Hubungan antar-lembaga Dahnil Anzar Simanjuntak, Denwalsus dieusian ku 100 prajurit ti tilu diménsi militér, nyaéta Angkatan Darat, Angkatan Laut sareng Angkatan Udara.

Pasukanna bakal ngalaksanakeun tugas protokol. Numutkeun ka Dahnil, pancén éta aya hubunganana sareng ngabagéakeun tamu kahormatan di Departemen Pertahanan. Salaku tambahan, ngalaksanakeun kaamanan internal di Departemen Pertahanan.

Dahnil nyarios yén jajaran pasukan kehormatan dibentuk sahingga Menteri Pertahanan bakal katingali Gagah nalika nampi tamu nagara. Teras, sacara fisik Denwalsus ngagambarkeun prajurit Indonésia anu kuat. “Nalika upacara jajaran kehormatan, para tamu ningali yén inohong pribadi militér Indonésia cocog sareng tanaga anu pas sareng pikaresepeun,” saur Dahnil. (* / jpnn) — Jj/ sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>