Published On: Ming, Apr 18th, 2021

Bamsoet Menta Kapolisian saenggalna Nindak Teugas Joseph Paul Zhang ( Nista Agama Islam)

Share This
Tags
Ketua MPR MPR RI Bambang Soesatyo. Foto: Humas MPR RI

Sundanews.net ,- JAKARTA – Ketua MPR RI Bambang Soesatyo (Bamsoet) menta aparat kpolisian saenggalna nindak tegas Joseph Paul Zhang, teursangka panista agama dan Nabi Muhammad SAW.

Joseph Paul Zhang parantos dilaporkeun ku sababaraha pihak kusabab disangka tina tindak pidana tina pidato kebencian Pasal 45A Ayat 2 Juncto Pasal 28 Ayat 2 Undang-Undang Nomer 19 Taun 2016 ngeunaan Parobihan ka Hukum Nomer 11 Taun 2008 ngeunaan Émbaran sareng Transaksi Éléktronik sareng / atanapi Pasal Tujatan Agama. 156A KUHP. “Kuring parantos patepung sareng sababaraha tokoh antaragama. Kuring parantos ngahubungi Sekretaris Jénderal PGI, Pendeta Gomar Gultom sareng Bapa Benny Susetyo. Kami sapuk pikeun naroskeun sareng ngadesek ka pihak berwajib supados gancang ngamankeun Yosef supados anjeunna langsung dituntut,” saur Bamsoet di Jakarta, Minggu (18/4).

Numutkeun anjeunna, ieu sanés ngan ukur bakal ngajamin panegak hukum, tapi ogé pikeun ngajaga kondusif masarakat. “Entong ngantep karapihan masarakat sareng harmoni antara anu percanten kaagamaan kaganggu ku kalakuan Yusup,” saur Bamsoet. Pupuhu DPR RI ka-20 nganggap kalakuan Joseph nantang warga pikeun ngalaporkeun anjeunna ka pulisi sabab anjeunna ngaku janten nabi ka-26, kalebet kalakuan provokatif anu mecahkeun bangsa.

Numutkeun tilas ketua Komisi III DPR RI, ieu mangrupikeun bentuk sombong anu matak teu hormat pisan. “Kuring henteu terang naon motif anu dimaksud nyaéta nyiptakeun dorongan anu teu pernah dididik dina média sosial,” saur anjeunna.

Anu pasti, Saur Bamsoet, pulisi kedah langsung ngabagéakeun tindakan sombong jalma anu prihatin, janten janten pelajaran pikeun pihak sanés. “Supaya henteu ngalakukeun tindakan anu sami,” jelas Bamsoet.

Kapala Badan Pertahanan Nagara FKPPI ngingetan warga tetep tenang. Entong diprovokasi sareng nyandak hukum kana panangan anjeun, biarkan pulisi ngalaksanakeun tugasna supaya Yusup tiasa dipertanggungjawabkeun pikeun tindakanana sateuacan hukum. Anjeunna nyatakeun yén inohong sapertos Joseph henteu ngagambarkeun kapribadian masarakat Indonésia anu ngahargaan béda sareng silih hargaan di antara anu percaya agama. “Nanging, éta ogé sanés alesan pikeun masarakat umum nyandak tindakan nyandak hukum kana tangan aranjeunna. Hayu hukum na nyarios,” saur Bamsoet.

Pupuhu umum Asosiasi Motor Indonésia (IMI) nyatakeun yén silih hormat ka sasama pengikut agama mangrupikeun konci pikeun nyiptakeun harmoni antara komunitas agama. Dina bubuka Konstitusi Republik Républik Indonésia 1945, Pasal 29 Ayat 2 nyatakeun yén “Nagara ngajamin kabébasan masing-masing warga pikeun nganut agamana sorangan sareng ibadah numutkeun agama sareng kapercayaanna.” Kusabab kitu, sambung Bamsoet, salaku warga masarakat negeri pantes pikeun ngajaga tingkah silih toléransi antara anu iman agama sareng ngahargaan kana integritas nagara.

“Sadayana warga nagara sareng nagara kedah teras-teras aya dina upaya ngajaga keragaman bangsa. Ku ningali kaanekaragaman salaku kabeungharan anu ngahijikeun, sanés béda anu misah,” saur Bamsoet. Wakil pupuhu Pemuda Pancasila nambihan yén salaku mahluk sosial, hubungan antara individu pikeun nganyatakeun sareng ngaaktualisikeun dirina dina kahirupan kaagamaan mungkin pisan. Kasus pitenah agama henteu kajantenan sakali.

Nanging, ku ayana toléransi anu luhur diantara Umat agama, kasus pitnah tiasa dikirangan supados henteu janten konflik antaragama. Numutkeun anjeunna, upami masih aya pipikiran sareng tindakan anu sok mempertanyakan perbedaan agama, tindakan éta parantos tinggaleun jaman. Anjeunna negeskeun yén sanés waktos deui pikeun masarakat Indonésia ngabantah ngeunaan bédana. Indonésia asli nyaéta Indonésia anu ngajaga bédana sareng keragaman. Indonesia anu ngajaga kabeungharan anu dipasihan ku Gusti ka urang sadayana, “pokna Bamsoet. (* / Jpnn)— Jj/sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>