Published On: Ming, Apr 4th, 2021

Pemkot Bandung Tertibkeun Bangunan Liar, Siti Muntamah: “Ulah Ngotoran solokan”

Share This
Tags
Ketua Forum Bandung Sehat (FBS) Kota Bandung, Siti Muntamah Oded, nyangeukeu, panertiban bangunan liar dilakukeun supaya Kota Bandung bebas ODF (open defecation free) 100 persen. 


Cicalengka—-sundanews.net,-Pamaréntah Kota Bandung sacara agrésip neurtibkeun bangunan ilegal di sisi walungan sareng ngadorong unggal daérah pikeun nyiptakeun inovasi Bangkasep (Bangga Kagungan Septictank). Pupuhu Forum Sehat Bandung (FBS) Kota Bandung, Siti Muntamah Oded, nyatakeun yén pangendali gedong ilegal dilaksanakeun sahingga Kota Bandung 100 persen ODF (open defecation free) 100 persen. 

“Sadaya kulawarga di kota Bandung kedah ngagaduhan aksés ka jamban anu séhat sareng henteu miceun runtah na kana walungan,” saur Umi, jujuluk Siti Muntamah, di Pendopo, Sabtu (3/4/2021).

Numutkeun ka Umi, pikeun nyiptakeun jamban anu séhat, pihakna teras-terasan ngalaksanakeun sababaraha kagiatan sosialisasi anu museur kana parobihan masarakat henteu bobo sacara terbuka. Upaya sosialisasi anu aya hubunganana sareng kabiasaan hirup anu bersih sareng séhat (PHBS) mangrupikeun hiji bentuk kaseriusan kota Bandung dina nampilkeun lingkungan anu bersih sareng séhat.

“Kanggo éta, wajib pikeun sadayana masarakat nyayogikeun dukungan, partisipasi, ogé pikeun ningkatkeun kasadaran sacara mandiri pikeun nyumponan kriteria ayana kota anu séhat,” saur Umi. Umi nyarios, dina nyiptakeun kota anu séhat, perlu ngadukung prasarana, nyaéta ku cara masihan aksés 100 persén ka sanitasi anu pas. “Kami bakal berkolaborasi sareng sadaya pihak di kota Bandung, mimitian ti dunya bisnis sapertos mall, pusat perbelanjaan plus jasa pikeun ngabantosan campur ogé ngawangun fasilitas sareng prasarana,” saur Umi.

Numutkeun Umi, ayeuna aksés ka sanitasi ngan ukur ngahontal 69,01 persén, tapi anjeunna yakin yén ku sumanget kolaborasi, inovasi sareng gotong-royong, sadaya targét bakal kahontal 100 persén bébas ODF. Kepala Dinas Kaséhatan Kota Bandung, Dr. Ahyani Raksanagara, nyarios, pikeun ngagancangkeun réalisasi kota bébas ODF, pihakna parantos ngalaksanakeun perencanaan sareng pemetaan daérah anu ngagaduhan ODF anu pangluhurna. “Kami ngagaduhan masalah ODF anu ogé bakal mangaruhan kana hal-hal sanés sapertos stunting sareng anu sanés. Janten, hayu urang sami-sami ngadukung nepi ka 100% ODF,” saur Ahyani. (Tibun Jabar)—–Jj/sundanews.net




About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>