Published On: Ming, Apr 4th, 2021

Pemkot Bandung Moal Buru-buru Buka Sakolah, Wajib Simulasi Heula, kumaha Saur Pangamat?

Share This
Tags
Kapala Eksekutif Pasukan Tugas Penanganan Kota Covid-19 Kota Bandung, nyarios yén anjeunna bakal lami-lami ngayakeun rapat saatos pernyataan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, Nadiem Makarim, anu maréntahkeun sakola ngalaksanakeun pembelajaran tatap muka (PTM ) kagiatan dimimitian taun ajaran anyar.

Cicalengka—-sundanews.net,-Kapala Tim Tugas Covid-19 Kota Bandung, Ema Sumarna, nyarios yén anjeunna bakal lami-lami ngayakeun rapat saatos pernyataan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, Nadiem Makarim, anu maréntahkeun sakola ngalaksanakeun pembelajaran tatap muka Kegiatan (PTM) dimimitian taun ajaran anyar. Numutkeun ka Nadiem, PTM wajib upami pendidik sareng tenaga kependidikan parantos réngsé ngalaman imunisasi Covid-19. Nadiem nekenkeun yén PTM ieu wajib sanajan jumlah muridna terbatas.

Kantong ALbait Jaman Qiwari tereh Launching sakitaran 3 Dinteun deui, diskon ageung- ageungan

Patepung di Aula Kota Bandung, Salasa (30/3), Ema nyarios, henteu sadaya daérah ngagaduhan kesiapan anu sami pikeun palaksanaan PTM di tengah pandemi anu lumangsung. “Éta sababna, kuring hoyong pendak sareng pamangku kapentingan pendidikan heula, naha pantes pikeun PTM atanapi henteu,” saur Ema.

Pikeun ngayakeun PTM, saur Ema, kasiapan sanés ngan ukur ti pendidik, tapi sadaya pihak, kalebet murid sareng sepuh. Fasilitas sakola ogé kedah siap-siap sareng sasuai sareng protokol kaséhatan. Hal anu sami dicarioskeun ku Ketua DPRD Kota Bandung, Tedy Rusmawan, nalika kapendak di Gedong DPRD Kota Bandung, kamari.

Numutkeun ka Teddy, pikeun terang kesiapan ogé pikeun ngantisipasi hal-hal anu teu dipikahayang, numutkeun ka Teddy, simulasi PTM kedah dilaksanakeun heula. “Simulasi ieu ogé wajib sahingga sadaya kamungkinan tiasa diantisipasi,” saurna.

“Mudah-mudahan henteu lami-lami simulasi tatap muka ieu tiasa kalaksanakeun.” Beda sareng di Bandung, simulasi PTM di Kabupatén Karawang direncanakeun badé dimimitian April ieu. Di Kacamatan Karawang, ampir sadaya pendidik sareng tenaga kependidikan parantos nampi vaksin na.

Nanging, simulasi ieu ogé kawates pisan. Kepala Kantor Pendidikan Pemuda sareng Olahraga Karawang, Asép Junaedi, nyatakeun yén sakola anu aya dina jalur transportasi umum teu kénging ngalaksanakeun simulasi PTM. “Daérah padumukanana padet, kami masih sieun kéngingkeunana, sapertos wilayah Cikampek, Klari, Karawang Wétan sareng Karawang Kulon,” saurna kamari. Cenah, aya 60 persén 900 sakola di tingkat SD di Karawang anu siap-siap ngalakukeun PTM. Pikeun SMP negeri, ngan 20 persén 89 sakola.

Kepala Dinas Pendidikan Purwakarta, Purwanto, ogé ngungkabkeun kesiapan simulasi PTM terbatas “Sakola bakal dibuka kalayan diprioritaskeun, sapertos guru anu parantos divaksinasi sareng sakola anu nyanghareupan kalebet di daérah anu paling handap jumlah kasus,” saur anjeunna.

Panjabat Kepala Dinas Pendidikan dan Kebudayaan Kota Sukabumi, Cecep Mansyur, nyatakeun aya 67 sakola dasar sareng SMP anu parantos nyumponan sarat pikeun ngamimitian PTM di Kota Sukabumi. Nanging, aranjeunna masih ngantosan pitunjuk ti Pamaréntah Propinsi Jawa Barat. “Di sisi sanésna, kami teras-terasan ngadamel sababaraha persiapan,” saurna

Anu niténan kawijakan publik sareng panitén pendidikan di Universitas Pendidikan Indonésia (UPI), Prof. Cecep Darmawan, menilai yén kabijakan Menteri Pendidikan dan Kebudayaan ngeunaan PTM ngagaduhan pangaruh dilema. Dina hiji sisi, PTM perlu pisan. Di sisi sanésna, kesiapan infrastruktur, pola diajar, sareng antisipasi potensi pangiriman Covid-19 kedah janten perhatian anu penting, sanés ngan ukur pikeun unit pendidikan, tapi ogé pikeun pamaréntah daérah ngalangkungan Kantor Pendidikan, bahkan peran kolot dina ngawaskeun palaksanaan kawijakan ieu.

“Kaputusan resmi pikeun ngatur deui kagiatan diajar ngajar sareng tatap muka éta pasti ngadorong berita pikeun sadaya pihak dina upaya méréskeun masalah-masalah ieu.” “Nanging, kaputusan ieu henteu ngan ukur kedah dilakukeun dumasar kana panyederhanaan ti pamaréntah, sabab guru, dosén, sareng tenaga kependidikan parantos divaksinasi ngalawan Covid-19.” “Tapi éta kedah leres-leres dumasarkeun kana kesiapan sadaya aspek tina ngadukung kagiatan diajar ngajar sareng diajar, sasarengan ijin kolot,” saur anjeunna nalika dihubungi ku telepon, Salasa (30/3).

Sajauh ieu, saur Cecep, Asosiasi Pediatrik Indonésia (IDAI) masih bantahan kana kaputusan ngayakeun KBM tatap muka dina tengah kaayaan pandemi Covid-19. Ieu hartosna, PTM ngan tiasa dilakukeun upami SDM sakola, kalebet murid anu nyayogikeun wates umur anu parantos ditangtukeun ku WHO, parantos divaksinasi.

Cecep ogé naros ka pamaréntah pikeun nyiptakeun peraturan anu janten prasyarat pikeun PTM anu kedah diturut ku sadaya pihak. Salaku tambahan kana kesiapan ngalaksanakeun protokol kaséhatan anu saé, sakola ogé kedah ngadamel sababaraha cara diajar ngeunaan jangka waktu diajar, watesan jumlah murid per kelas, sareng aplikasi pergeseran nalika masih nerapkeun pola diajar anu dicampur. “Janten idéalna, maksimal sabulan sateuacan kagiatan diajar-ngajar sareng diajar diajar dilaksanakeun, nyaéta Juni 2021, pamaréntah kedah parios sareng negeskeun kesiapan ieu,” saurna. (hak cipta permana / nandri prilatama / tiah sm / cikwan suwandi / fauzi noviandi),[ Tribun Jabar]—–Jj/sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>