Published On: Kam, Apr 1st, 2021

Ieu carita misteri Alas Purwo, leuweung pangkolotna di pulo jawa

Share This
Tags

Cicalengka—-sundanews.net,-Naha anjeun kantos ka Alas Purwo? Yap, Alas Purwo anu tempatna di Banyuwangi mangrupikeun taman nasional pangageungna di Indonésia sareng dicicingan ku rupa-rupa flora sareng fauna, tapi tétéla Alas Purwo ogé dikenal salaku daérah leuweung anu seueur misteri. Naon misteri anu aya? Kali ieu urang bakal ngabahas carita misteri Alas Purwo, leuweung pangkolotna di Pulo Jawa. Pariksa rinci di handap.

1. Karajaan Jin Anu Ageung

Disebutkeun yén masarakat lokal sareng Paguyuban Dukun Nusantara (Perdunu), aya karajaan jin panggedéna di Alas Purwo. Leres, anjeun leres maca. Di Alas Purwo, aya karajaan jin anu gedé pisan sareng megah. Komo upami aya jalma anu panonna jero, karajaan jin di Alas Purwo sibuk pisan sareng rame. Bahkan aya anu nyebut anjeunna Alas Purwo salaku ibukota jin di Indonésia. Sangkan sababaraha jalma anu panon batinna ngaku yén aranjeunna mendakan jin ti sakumna penjuru dunya nalika ngajajah Alas Purwo.

Carita na sanés mitos ngan saukur, sabab parantos seueur legenda anu nyatakeun yén raja-raja Indonésia di jaman baheula ngahiji sareng jin jin ti karajaan Alas Purwo pikeun kéngingkeun kakuatan gaib sareng kamakmuran. Malah dina jaman karajaan Majapahit, seueur penjahat ngungsi ka Alas Purwo sareng henteu tiasa kapendakan deui. Naha aranjeunna ical di alam jin?

2. Tempat pikeun Ngulik Élmu Gaib

Ternyata diajar élmu sanés ngan ukur perkara umum sapertos Matematika, Biologi, sareng Fisika. Nanging, ilmu gaib ogé sering diulik ku manusa. Sababaraha élmuna nyaéta kakuatan internal, kekebalan, tiasa ningali aura, sareng seueur deui anu sanés. Wah, éta siga manusa superh! Naha anjeun tiasa diajar élmu ieu? Kalayan bantosan jin, élmu ieu tiasa diajar, tapi ku résiko sareng patok anu hébat. Sababaraha seni gaib malah ngorbankeun nyawa batur salaku pangorbanan. Ayeuna, sababaraha jalma anu diajar dukun percaya yén sihir bakal gancang diajar di Alas Purwo. Jalma anu diajar gaib yakin yén di Alas Purwo aya seueur jin anu kuat anu tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun ngasah kamampuan gaib.

3. Teu tiasa kaluar

Naha anjeun kantos nguping carita KKN Desa Penari? Leres, salah sahiji tokoh dina carita aslina leungit di alam gaib kusabab kalakuan anu teu pantes di leuweung. Atanapi naha anjeun kantos nguping carita pendaki gunung anu ngaleungit sareng kapendak deui saatos 31 jam ditipu ku jin? Leres, teu mustahil upami seueur jalmi anu ngumbara ka leuweung atanapi gunung malah ical ka lokasi anu henteu raoseun, atanapi bahkan resep ditelan bumi. Utamana upami aranjeunna parantos ngalakukeun hal-hal anu henteu pantes. Kitu ogé naon anu kajantenan di Alas Purwo. Seueur warga satempat nyarios yén seueur jalma anu leungit di leuweung pangkolotna di Pulo Jawa. Warga lokal yakin yén jalma-jalma anu leungit di Alas Purwo parantos ngelek jero alam gaib kusabab niat goréng, atanapi bahkan parantos ngalaksanakeun hal-hal anu goréng. Kuring heran naon anu lumangsung ka jalma-jalma anu “henteu datang deui” hah?

4. Seueur Guha anu misteurius

Dina pandangan heula, Alas Purwo ibarat leuweung sacara umum, kalayan seueur tangkal tropis anu padet sareng héjo. Tapi naha anjeun terang yén aya seueur guha anu misterius di Alas Purwo? Éta leres, géologis nyarios sahenteuna aya 40 guha, anu masing-masing ngagaduhan seueur guha ngantosan. Henteu ngan ukur penjaga alam gaib, tapi ogé pertapa ti sakumna Indonesia. Salah sahiji guha anu kawéntar di Alas Purwo nyaéta Gua Istana anu sering janten rujukan utama pertapa pikeun tapa. Salaku tambahan, guha sanés anu janten rujukan nyaéta Gua Kucur, Padepokan, Mayangkara, Gajah, Haji, Basori, sareng Lowo. Naha anjeun kantos nganjang ka salah sahiji guha?

5. Gayatri, juru jaga Alas Purwo

Alas Purwo nyimpen seueur misteri, kalebet misteri alam gaib Alas Purwo anu namina Gayatri. Carita saurang pangawas anu ngarana Gayatri kasohor saatos wartawan ti Surabaya ngaku pendak sareng Gayatri nalika wengi di Pos Pancur Pantai Trianggulasi. Wartawan nyarios yén sateuacan pendak sareng Gayatri, aya seungit kembang anu nyusuk kana irung. Saatos éta, aya awéwé anu diasah nganggo basa Jawa Kuno sareng garis vertikal nutupan dadana sareng syal dina hiji taktak ngadeukeutan wartawan. Awéwé éta ngaku disebut Gayatri sareng ngawartoskeun yén anjeunna hirup salamina di Alas Purwo pikeun nyebarkeun perdamaian ngalangkungan tingkah laku sareng ucap, sanés ngan ukur ka sasama manusa, tapi ka sadaya warga jagat raya.

6. Tempat pikeun ngalakukeun Pesugihan

igana Alas Purwo ayeuna sering dijantenkeun lokasi pikeun prakték pesugihan ku jalma anu hoyong kéngingkeun harta instan tapi tanpa berkah. Diaku ku warga satempat yén aranjeunna sering pendak sareng jalma anu resep sumping ka Gua Istana ngan ukur ngalakukeun sihir hideung, kalebet pesugihan. Salaku tambahan, warga satempat ogé sering sapatemon sareng sababaraha mahluk gaib anu bentukna henteu biasa. Aranjeunna yakin yén mahluk-mahluk ieu mangrupikeun jiwa tina palaku anu tungtungna katandangan musibah tragis akibat tina polah nyalira. Duh, éta sababna ulah latihan pesugihan sareng sihir hideung!

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>