Published On: Kam, Apr 1st, 2021

Bupti Bandung barat sareung murangkalihna di tuduh ngiring korupsi

Share This
Tags
Dedung KPK

Cicalengka—-sundanews.net,-Kepala Hukum Sekretariat Daérah Kabupatén Bandung Barat (Setda), Asép Sudiro, negeskeun datangna Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK) ka bumi pribadi Bupatina Bandung Barat, Aa Umbara Sutisna, sareng Kantor Pamaréntah Kabupatén KBB, Salasa ( 16/3/2021), sapertos dina cutatan ti tribun.com Jawa Barat

Asép Sudiro nyarios yén penyidik ​​lembaga anti korupsi milari bukti-bukti disangka korupsi ku Aa Umbara Sutisna sareng putrana Andri Wibawa.

“Tiasa waé aranjeunna (KPK) ngalaksanakeun milarian kajahatan korupsi anu disangka anu ayeuna nuju dibahas,” ceuk Asép Sudirosaat dina mastikeun ku telepon, Rebo (17/3/2021) Asép nyarios yén pamilarian dilakukeun ku nalungtik bukti anu tos aya, boh di imah pribadi bupati boh Kantor Pamaréntah Kabupatén KBB.

“Kadatangan KPK panginten sabab buktina anu aranjeunna hoyong mendakan di dinya saluyu sareng panilitianna. Perkara hasil pamilarianna sanés di daérah kami sareng kuring henteu tiasa ngabéjaan, “saurna. Anjeunna nambahan, pamilarian anu dilakukeun ku KPK di kantor pamaréntah kabupatén lumangsung sababaraha jam. Aya sababaraha departemén anu dipilarian, sapertos Badan Pekerjaan Umum sareng Tata Ruang (PUPR) sareng jurusan hukum anu salami sakitar sajam. Nalika milarian, Asép sareng bupatina aya di Dusun Bambu Lembang.

“Nalika dipilarian kajantenan, aya kajadian éta Bupati sareng kuring sareng sékrétaris daérah aya kagiatan di luar, pendak sareng kantor kejaksaan negara,” saur anjeunna. Asép nyarios yén pihakna salawasna ngahargaan sagala hal anu dilakukeun ku KPK, anu langkung tanggel waler pikeun dugaan korupsi di KBB.

Samentawis éta, Tim Divisi WRC Jawa Barat ogé Pamilik Media Grup Rajawali, terus ngadesek panyelidikan tuduhan korupsi anu dilakukeun ku Kulawarga Bupati Bandung Barat. Ka wartawan, Ali Sopyan nyarios yén Komisi Pemberantasan Korupsi Indonésia kedah teras-terasan nalungtik tuduhan korupsi ku kulawarga Bupati Bandung Kulon sareng murangkalihna, ieu henteu nolak kamungkinan seueur pihak anu aya hubunganana, saur Ali Sopyan 01/03/2021 di kantorna.

Ali Sopyan nuluykeun, masarakat sareng masarakat Bandung Kulon ngantosan hasil tindakan KPK, anu ayeuna nanganan kasus korupsi bantuan sosial Covid -19, disimpulkeun. (red/ rajawalinews)—–sundanews.net

Ikon Diverifikasi Komunitas

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>