Published On: Jum, Mar 26th, 2021

Pagawe Bulog Jadi Sorotan, Dedi Mulyadi: Bingung, Meli Gabah Teu Bisa, Jual Beas oge Teu Bisa

Share This
Tags
Wakil Katua Komisi IV DPR RI, Dedi Mulyadi. /Pikiran-Rakyat.com/Novianti Nurulliah

Cicalengka—-sundanews.net,-Wakil Ketua Komisi IV DPR RI Dedi Mulyadi nyorot kinerja perusahaan milik Bulog. Dedi Mulyadi ngajén yén Bulog gagal ngalakukeun dua hal. Dedi Mulyadi nyarios, mimiti, Bulog henteu ngagaduhan kabisa pikeun nyerep gandum patani, janten para patani ngical hasil béas na ka tekngkulak. Nanging, urang tengah sering henteu gaduh modal anu cekap.

“Seueur urang tengah anu ngan ukur tiasa mayar saatos dijual. Janten aya hiji waktos dina waktosna seueur patani alit ngalaman kekosongan kauangan sabab ngantosan béas anu teu damang janten béas sareng laris di pasar,” saur Dedi, Kemis, 25 Maret 2021. Dedi neraskeun, hal anu kadua anu gagal dilakukeun ku Bulog nyaéta henteu optimal nyerep gandum patani.

Numutkeun Dedi, kapasitas nyerep Bulog kirang kusabab aranjeunna sering ngagaleuh beas di handapeun engkulak. Upamana waé, urang tengah mésér béas anu teu karasana ti patani Rp.4200 per kilogram, sedengkeun Bulog ngan ukur Rp.300.800 per kilogram Ieu kusabab Bulog memang ati-ati dina mésér béas anu henteu karasana. Salaku tambahan, saur Dedi, Bulog tétéla teu tiasa ngajual nasi. Ieu tiasa ditingali tina seueur seueur saham lami anu teu tiasa kaluar. “Seueur pisan béas teu dianggo lami, hartosna henteu tiasa kaluar, janten rusak

” saur politikus Golkar éta. Teras, sambung Dedi, Bulog henteu ngagaduhan gudang anu gaduh téknologi anu cekap pikeun nyimpen nasi. Hasilna, sangu anu disimpen dina gudang teu tiasa lami, janten gampang reput. Sajauh ieu, Bulog nyimpen nasi ngan ukur nganggo valet sahingga béas henteu tiasa lami.

“Janten Bulog sapertos kajebak. Anjeun teu tiasa ngagaleuh (sisikian), anjeun ogé henteu tiasa ngical (beas). Bahkan sésa impor sésana dina 2018 sareng 2019 teu acan payu. Ieu masalah dina hal manajemen, “saur Dedi. Dedi nyarios, dina kaayaan sapertos kitu, kinerja Bulog matak lieur. Cenah naon tugas Bulog sareng naon anu aranjeunna laksanakeun. “Anjeun moal tiasa ngagaleuh, anjeun ogé henteu tiasa ngical. Upami anjeun tiasa mésér impor, anjeun moal tiasa ngicalna saatos impor. Bulog kedah ngagaduhan peran nyerep gandum patani. Tapi gandum patani ogé henteu tiasa dipésér. Kanggo conto, tina 8 juta ton nasi, Bulog tiasa ngagaleuhna. 30 persén paling, “saurna.( pikiran Rakyat )—–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>