Published On: Jum, Mar 26th, 2021

Jawa Barat Darurat Korupsi, PSI : Ngabandungan

Share This
Tags
Gambar ilustrasi Korupsi

Cicalengka—-sundanews.net,-Partai Solidaritas Indonésia DPW Jawa Barat (PSI) prihatin ngeunaan korupsi anu nyebar di Jawa Barat. Nyatana, cenah Jawa Barat mangrupikeun daérah darurat korupsi kusabab seueur kasus anu parantos katembong nembé. “Kami henteu kaleungitan rasa héran ku ditéwak Walikota Cimahi. Ujug-ujug éta nyaéta Bupatina Kabupatén Bandung Barat pikeun nuturkeun tapak anu diteruskeun ku anjeunna, hubunganana sareng KPK.

Kami terang yén Bupati KBB disangka aub dina korupsi bantosan sosial di taun 2020. Janten dina kaayaan anu sesah, tangtosna berita éta pisan perkawis, “saur Pupuhu PSI DPW Jawa Barat Furqan Amini M Chan atanapi anu akrab disebut Furqan AMC di kantorna Rebo, 24 Maret 2021. Numutkeun ka Furqan, KPK bahkan sateuacanna ngutarakeun kaprihatinan yén Jawa Barat aya dina peringkat paling luhur dina hal korupsi.

“Janten dina periode 2006 dugi ka 2021, KPK nyatakeun aya 101 kasus korupsi di Jawa Barat anu ngalibatkeun henteu kirang ti 60 pejabat régional ti sagala rupa tingkatan. Kalebet 16 kapala daérah,”sahingga saur Furqan, PSI menilai gejala ieu salaku kajadian anu luar biasa. “Kusabab kajadian ieu luar biasa, maka perlu ditangan ku cara anu rongkah”Luar Biasa,” saurna.

Salaku tambahan, Furqan nuluykeun, KPK parantos ngembangkeun tilu strategi pikeun ngabasmi korupsi. Strategina nyaéta pendidikan ngeunaan korupsi, pencegahan korupsi sareng panuntutan korupsi. Ngan éta PSI naros naha pengawasan awal ngan ukur tugas ti KPK? “Kumaha upami fungsi pengawasan anu janten tugas legislatif daérah. Naha anggota législatif henteu tiasa ngawas roda pamaréntah daérah, sahingga kajadian anu sami tiasa aya deui, ieu kedah janten perhatian umum,” saurna.

Pamariksaan ieu dipikaterang aya hubunganana sareng dugaan na dina kasus panyogokan bantosan Pamaréntah Provinsi 2019 kanggo Kabupaten Indramayu. “Janten upami tuduhan éta kabuktosan, maka Jawa Barat leres-leres dina kaayaan darurat korupsi,” saurna. Masalah anu sanés, saur Furqan, nyaéta para kepala kabupatén atanapi walikota neraskeun tradisi korupsi. Salaku conto, Kota Cimahi sareng Kabupaten Bandung Barat tiasa janten conto anu tragis, sanaos kapala daérah sateuacanna ditéwak ku KPK, henteu aya pangaruh pancegahan. “Janten DPI PSI Jawa Barat ngadesek législatif di sadaya tingkatan pikeun aktip ngawaskeun sareng masihan masukan ka kepala daérah. Tujuanana nyaéta palaksanaan pamekaran di daérah Jawa Barat lumayan pikeun kapentingan masarakatna,” saurna.

Numutkeun Furqan, PSI ogé ningali kabutuhan transparansi dina APBD. Pamaréntah daérah kedah muka aksés anu pang lega pikeun perencanaan sareng panggunaan anggaran régional. “Upami ieu dilakukeun, masarakat tiasa ilubiung aktip dina strategi nyegah korupsi di Jawa Barat,” saurna. Maka PSI ngarasa perlu negeskeun yén tindakan kriminal korupsi sacara serius ngaruksak sagala aspek kahirupan masarakat.

“Korupsi jelas bakal ngirangan tingkat kapercayaan para pamilih sareng antukna bakal ngirangan partisipasi masarakat dina pamilihan umum régional,” saurna. Salaku tambahan, Furqan nuluykeun, partisipasi masarakat anu handap dina pamilihan umum hartosna sah sahna de facto tina pamimpin anu kapilih. “Validitas de facto anu sah pikeun kepala daérah anu kapilih bakal langsung nyababkeun henteu patuh masarakat,” saurna. ****( Pikiran Rakyat)—–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>