Published On: Jum, Mar 26th, 2021

Banjir Sumedang Ngeueum 40 Hektar sawah Siap panen

Share This
Tags
Banjir kilat ” Bandang” anu kajantenan di Désa Citengah, Kacamatan Sumedang Kidul, Kabupatén Sumedang, Jawa Barat henteu ngan ukur ngaleuleumkeun padumukan.

Cicalengka—-sundanews.net,-Banjir kilat anu kajantenan di Désa Citengah, Kacamatan Sumedang Kidul, Kabupatén Sumedang, Jawa Barat henteu ngan ukur ngaleuleumkeun padumukan. Banjir banjir bahkan ngahasilkeun puluhan hektar sawah di Dukuh Ciawi, Désa Gunasari, Kacamatan Sumedang Kidul, gagal panen kusabab banjir.

“Sakitar 40 héktar sawah gagal panén kusabab banjir,” saur Sekretaris Badan Penanggulangan Bencana Kabupatén (BPBD) Sumedang ka Iwan Hermawan ka Notif nalika dihubungi ngalangkungan sambungan sélulér. Salaku tambahan, saur Iwan, saloba 5 unit perumahan rusak ku 21 urang anu katerap ku banjir bandang, sareng hiji unit tempat panggaragajian kai kakeueum.

“Dugi ka ayeuna, Pusdalops BPBD Kacamatan Sumedang ngayakeun penilaian, sareng ngadesek warga supados waspada nalika hujan deui,” saur Iwan. Anjeunna meredih ka warga Sumedang pikeun ningkatkeun kawaspadaan anu langkung, khususna ayeuna nuju usum hujan. “Warga didorong waspada sareng ngawaskeun inpormasi ramalan cuaca ti Météorologi, Klimatologi sareng Badan Geofisika (BMKG) sareng BPBD Sumedang,” saurna.( ckrabuananews/Notif )—–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>