Published On: Sel, Mar 23rd, 2021

Teurang teu Aranjeun, yen jam Sunda muterna beda arah jeung jam anu sapopoe di anggo Urang [ jam konvesional ] ???

Share This
Tags
Gambar kg Asep Rias

Cicalengka—-sundanews.net,- Nguningakeun kanggorang Sunda anu aya dimana wae, aya panalitian Jam anu di taliti ku Katua Komunitas Asep Asep jeung parakancana .Saur Anjeunna : Insya Allah, hasil kajian anu kusimkuring lakukeun jeung diskusi sareung tokoh k-Sunda-an, kapendak yen muteurna arah jarum jam di leubeut jam Sunda, nganut prinsip counter clockwise / ngalawan arah jeung arah jarum jam modern. anu sakumaha arah muteurna thowaf ngililingan Ka’bah, sahingga bakal ngahasilkeun energi positif di sakitar LOKASI JAM SUNDA ditempatkeun.

Dumasar kana kajian di luhur, kalayan dibantosan ku Arsiték Mésin ti KAA DPD Cianjur, Kang Asép Deden Rahmat. Teras kawujud JAM Sunda anu di damelkeun ku KOMUNITAS ASEP ASEP . Disagigireun anjeun bakal terang arah rotasi jam anu bénten sareng jam konvensional,

anjeun ogé sacara teu langsung bakal diajar ngeunaan nomor SUNDA KAGANGA, sareng nami WANCI, WAYAH jeung WAKTU anu dianggo ku karuhun Sunda dina nangtoskeun waktos dina sadinten wengi ‘ siklus’ .

  • Ayeuna anjeun tiasa ngagaduhan jam sunda milik KAA.
  • Waktosna, anjeun ngagaduhan salah sahiji warisan BUDAYA SUNDA

ku ngaaduhan Jam dinding khas KOMUNITAS ASEP ASEP Anjeun tos ngabudayaken budaya sunda, pastikeun , anjeun moal mendakan éta di tempat / toko sanés dimana waé.—–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>