Published On: Sel, Mar 23rd, 2021

Nadiem ngajelaseun Dampak tina Siswa/ i heunteu Tatap Muka: Prestasi maranehna narurun jeung Sia-sia Bayar SPP

Share This
Tags
Menteri Pendidikan dan Kebudayaan (Mendikbud) Nadiem Anwar Makarim. Foto: dok. kemdikbud.go.id

Cicalengka—-sundanews.net,- Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Nadiem Makarim ngungkapkeun sababaraha pangaruh négatip ka siswa nalika nerapkeun jarak jauh diajar (PJJ) kusabab COVID-19 anu parantos sataun. Numutkeun ka anjeunna, seueur murangkalih kaluar sakola sahingga kolotna ngaraos teu sia-sia mayar biaya sakola.

“Ieu mangrupikeun dampak anu nyata sareng dampak permanén anu tiasa kajantenan, murangkalih bakal putus sakola kusabab budakna kedah damel, ieu hal anu nyata anu lumangsung di lapangan. Persepsi kolot, seueur kolot henteu ningali peran sakola di prosés diajar ngajar, upami henteu dilakukeun sateuacana, “saur Nadiem dina rapat sareng Komisi X di Gedong DPR, Senayan, Kemis (18/3). “Seueur kolot anu ngaraos teu aya gunana pikeun kuring mayar biaya SPP, upami henteu langsung-to-face, teu aya nilaina. Sareng hasilna tiasa permanén sabab seueur murangkalih anu ditarik ti sakola,” saurna. . .

Salaku tambahan, Nadiem nyarios yén prestasi barudak dina diajar ogé turun. Ieu kusabab diajar leungit sareng lolongna beuki lega. “Janten bédana aksés sareng kualitas tiasa nyababkeun celah ieu janten langkung lega sareng leungitna diajar permanén bakal terus tumuh upami urang henteu ngamimitian ngalaksanakeunana ku cara anu terbatas,” saur anjeunna.

Nadiem nyebatkeun sajumlah dampak sosial anu kajantenan, nyaéta kekerasan ngalawan murangkalih, nikah mimiti ka kekerasan rumah tangga. “Kuring henteu acan nyebatkeun rupa-rupa masalah sosial anu kajantenan, sapertos kekerasan rumah tangga, kekerasan ngalawan murangkalih, kekerasan rumah tangga sareng sagala rupa résiko sapertos perkawinan dini, anu parantos urang baca dimana-mana mimiti kajantenan,” saurna.

Saterasna, Nadiem nyarios yén nalika PJJ, ibu-ibu di bumi rumaos ngagaduhan beban padamelan anu langkung beurat. Hususna pikeun anu janten padamel. “Sareng kuring kedah nyarioskeun yén henteu saimbang pikeun PJJ ieu pikeun awéwé beungbeuratna langkung ageung kumargi pikeun anu sateuacanna ngagaduhan padamelan sareng kedah damel di luar sadayana terhambat kumargi aranjeunna kedah ngajaga budakna di bumi ogé,” saur Nadiem.[ kumparan news ]—–sundanws.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>