Published On: Sab, Mar 20th, 2021

Kapala Sakola SDN 089 Kota Bandung Entis nuju latihan deugung sareung Guru anu sanesna

Share This
Tags

Cicalengka—-sundanews.net,- Kepala Sakola SDN 089 Kota Bandung Entis nuju latihan deugung sareung lbu, Bapa guru di ruang kesenian tiap poe rebu tos lbu Bapa guru senam kasehatan jasmani dihalaman Sakola saur salah sahiji guru anu alim disebat namina tiikapungkur tos aya alat – alat dengung mungtara dianggo da teuaya anu tiasaeun nabeuh keundangna pas Bapa Kapala Sakola Entis dongkap ka SDN 098 Ciroyom ngageuntos kapala Sakola lmas teu nyangki kapala sakola tiasa nabeuh keundang. Saatosna aya Pa Kapala Sakola Entis anu tiasa nabeuh keundang sagal bentuk kasenian Sunda jeung alat – alat kasenian Sunda saperti alat calung, anglung, deugung jadi aktif dipake.

Entis keur dipanggihan ku jurnalis: Assiyasah tv, Cidoro tv, Sunda tv, Kantor Berita Cakrabuana, Cakrabuana news. com, Sundanews. net, KJMI keur aya di ruangan kesenian, keur latihan jang paraiapan pagelaran deugung Entis mani asik nganikmati tabeuhan saron anu keur ditabeuh salah sahiji guru Entis ngagolempang ngemdangan deugung bari ngajawab partanyaan Jurnalis jeung neurangkeun salah sahiji misi SDN 098.
Tujuan SDN 098 Ciroyom Kota Bandung.

1.Gembangkeun Budaya Sakola anu Religius make kegiatan kaagamaan.
2.Gembangkeun Sipat Bandung Masagi sabagai Jatidiri Budaya Sunda.
3.Ngabiasakeun neurapkeun miceun runtah ditempatkan jeung nyaah ka lingkungan nu Bereuhsi.
4.Ngalaksanakeun ngadeukeutkeun Pembelajaran Aktif, Kreaktip jeung inovatif jeung Mata Pelajaran.
5.Ngembangkeun sababaraha kagiatan sajeuro Proses Balajar dikelas berbasis pandidikan sipat Bangsa jeung Ramah budak
6.Ngembangkeun diri sacara terus menerus, Terampil, Kreaktip jeung gawe teuas jang Era Globalisasi.
Ngawujudna warga Sakola nu boga sipat boga budaya lingkungan, boga kabangaan. ( H. Abang Safri M / Dedi Wahyudi)—–sundanews.net

Ruang kasenian SDN 089 Gambar Dedi Wahyudi

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>