Published On: Jum, Mar 19th, 2021

Pasangan Bedas bakal tereh Dilantik Jadi Bupati-Wakil Bupati Bandung Saatos MK Tolak Pamenta Nia-Usman

Share This
Tags
Pasangan enggal Bupati Bandung

Cicalengka—-sundanews.net,- Pengadilan Konstitusi (MK) nyatakeun yén éta nolak pengecualian Pamaréntah (Calon Calon Calon Bupatén Bandung nomer 1 Kurnia Agustina-Usman Sayogi) dina sidang gugatan Pilkada Kabupatén Bandung 2020. Penolakan ieu didasarkeun kana kaputusan Mahkamah Konstitusi No 46 / PHP .BUP-XIX / 2021. Kalayan kaputusan ieu, hasil Komisi Pamilihan Kabupatén Bandung ngeunaan rekapitulasi sora Pilkada Kabupatén Bandung mutlak. Dimana, calon pasangan nomer 3 Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas) dinyatakeun salaku Bupati Bandung anu kapilih

Dina kaputusan éta, Mahkamah Konstitusi nangtoskeun yén :

Dileubeut eksepsi :

1. Nyatakeun pengecualian tina réspondén sareng pihak anu aya hubunganana sareng jabatan hukum Pemohon kalayan alesan hukum

2. Nyatakeun yén Petisi henteu ngagaduhan jabatan hukum

Dina aplikasi utama: Nyarioskeun aplikasi anu ngalamar moal ditampi. Dadang Supriatna ngaku yén anjeunna lega sareng ngahatur nuhun kana kaputusan MK dina sidang Pilkada Kabupaten Bandung 2020. Anjeunna nganggap yén MK parantos ngajagaan kaadilan. Salajengna, Dadang ngundang sakumna masarakat sareng ogé sadaya pasangan calon bupatén Bandung pikeun babarengan ngawangun Kabupatén Bandung kapayunna

Samentawis éta, Sahrul Gunawan dina pidéo anu ditampi ku Notif nyarios yén kameunangan éta parantos dimeunangkeun saatos panggung Pengadilan Konstitusi sareng halangan pikeun pasangan Bedas janten bagian tina komunitas Kabupatén Bandung. “Alhamdulillah, urang sasarengan ngawangun Kabupatén Bandung sareng nyiptakeun perobihan anu langkung saé pikeun Kabupatén Bandung. Hatur nuhun ti sadayana doa (hatur nuhun kanggo sadayana do’a). Kami terus merjuangkeun sareng meunang, “saurna. (Notif Indonesia)—–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>