Published On: Kam, Mar 18th, 2021

Pageularan Seni Sunda di batas Kota Tasikmalaya jeung Kab. Ciamis

Share This
Tags
Gambar ( Dedi wahyudi )

Cicalengka —- sundanews.net,- Pagelaran seni Sunda di dua Kota Kabupaten
Kota Tasikmalaya jeung Kabupaten Ciamis poe minggu tgl 7 diwaktu pagelaran seni sunda diacara sukuran nikahan urang Ciamis didaerah batas Kota Tasikmalaya jeng Kabupaten Ciamis daerah Hindihiang jeung Cikoneng seni Sunda anu ditingalikeun ka masyarakat kampung teu aya sanes tari nyaritakeun Rama yana jeung Sinta anu di ganggu ku Rahwana anu hanya kapimilik Sinta, Rahwana anu kabungbulengan ku Sinta dugi ngageulutanka Ramayana anu ujung ngelutna menang Ramayana,Rahwana eleh paeh keuna tusukkan keuris Ramayana jadi Sinta dipimilik ku Ramayana.

Aya anu leuwih narik panonton nyaeta tari si lengser di lakukeun atapi anu di perankeun ku Molli Poji salah sahiji personil seni Sunda ti Kota Tasikmalaya Lingkung Seni Kirana Sarimbit.
Kacintaan Molki Poji kana kasenian sunda ti leutik tikeur sakola kelas 3 SD dugi kagede. Molki Poji bisa jadi ngalakonkeun lengar mani mamukou panonton anu aya di lapangan bola anu dipake pesta hajat. Pas Molki Poji nu jadi lengser nyambut panganten lalaki jeung anu ngateur panganten lalaki

panonton sorak rasa kagum tari lengser pentas sajaman teuras diteurasken ku teumbang jeung kawih Sunda anu nyeredet kana hate panonton eta weujangan tijuru kawih anu ngelis lKA mere weujangan ka dua panganten jang jaga kahareupna saotos dirapalan ke leube ti Kantor Urusan Agama kawih – kawih jeung teumbang Sunda nu di haleuangkeun ku lka Jurnalis Assiyasah tv. Sunda tv. Cidoro tv. Kantor Berita Cakrabuana. Cakrabuana news. com. Sundanews. net KJMI jadi ngaleugeuday bari nanya ka lka

Ika ngajawab nerangkeun tingawitan ngadeug Grup Seni Sunda Lingkung Seni Kirana Sarimbit Kota Tasikmalaya tahun 2020.lka nyarios Seni Sunda moal leungit masih loba pamuda Tasikmalaya hususna umum na pamuda Sunda anu aya tataran Sunda pamuda anu mikacinta nu mikanyaah kana Seni budaya Sunda cek lka.
( H.Abang Safri M / Dedi Wahyudi) —–sundanews.net

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>